Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

1 mai 2010

FRIPTURA WIENEZA DIN CEAFA DE PORC cu GARNITURA DE VARZA ACRA si GALUSTE DIN CUBURI DE PIINE ALBA


Cea mai indicata si gustoasa parte a porcului pentru fripturi este ceafa. Da, este grasa, dar tocmai de aceea friptura nu iese uscata si dupa cum fiecare stie, grasimea este cea care trage cu ea gustuul mincarii, a mirodeniilor si condimentelor folosite.
Cine doreste sa manince mai dietetic, Nu gateste o asemena friptura.
Aceasta reteta de friptura este tipic austriaca.
Cine cunoaste si iubeste bucataria Austriaca, stie ca produsul finit al acestei reteta, este F.BUN!
INGREDIENTE FRIPTURA (ca.6 Pers.):
- 1kg carne
- 200/300g oase de porc
- 40g untura de porc
- 5-10g faina
- sare,usturoi,chimen
MOD PREPARARE FRIPTURA:
Carnea se spala, se zvinta si se freaca pe toate partile cu sare si usturoi si se presara cu chimen. Intr-o tigaie/cratita...se incinge untura si in ea se prajeste iute pe toate partile carnea.Aceasta se scoate deoparte iar in grasimea ramasa se prajesc oasele bine pina prind culoare.
Se adaoga ca.150ml apa si peste oase se aseaza carnea cu partea mai frumoasa in jos.Totul se introduce in cuptorul incins la 160-180°C pentru ca 1 1/2-2 ore.
Din cind in cind friptura se stropeste cu sucul propriu, eventual se mai adaoga ceva apa. La jumatatea timpului friptura se intoarce cu partea de dedesupt deasupra si la fel din cind in cind carnea se stropeste cu sucul propriu. Daca aveti si doriti, in loc de apa este si mai gustoasa sa se foloseasca ceva supa.
Cind friptura este gata, acesta se scoate si se pune la cald(in cuptorul stins), iar tigaia/cratita cu restul ramas de la friptura se pune pe foc si se lasa sa fiarba impreuna cu oasele pina ce apa s-a evaporat.Cind in oala ramine doar grasimea cu oasele , se adaoga faina, se amesteca totul bine lasindu-se totodata sa se prajeasca.Se adaoga ceva apa(300-350ml) se fierbe totul bine, pina cind sosul are o consistenta lichida dar totusi bine legata. Oasele se scot, scurginduse bine si sosul se trece prin sita, in asa fel incit sa ramina clar si semigros.Evetual daca este necesar se mai adaoga ceva condimente, sau lichid, sau ceva faina... Fiecare dupa gust si preferinta. Sotul meu serveste acesta friptura cu galuste de cartofi si varza acra. Numai ca de data acesta am facut galuste din cuburi de piine, deoarece nu am avut cartofi fainosi in cas, pentru a preparara galustele.


GARNITURA DE VARZA ACRA
Nu este o garnitura oarecare , ci o garnitura f.gustoasa si care a doua zi este si mai buna la gust. Este un fel de varza acra calita.
INGREDIENTE GARNITURA DE VARZA ACRA:
- 200g Bacon/Kaiser
- 1 ceapa mare
- 1000g varza acra taiata fideluta
- 1ls untura d eporc
- 3-4 ls zahar
- 2-3 frunze de dafin
- 1 lc chimen macinat
- 3-4 boabe de ienupar
- 10 cuisoare englezesti
- 1 cartof mare
- 500ml apa -
- 1-2 lc vegeta/supa instant
MOD PREPARARE:
Baconul/Kaiserul taiat bucatele se prajesc in untura incinsa intr-o cratitza potrivita cant. de varza, dupa care se scot intr-un recipient si se lasa deoparte.In untura ramasa se pune ceapa care in prealabil s-a curatat si taiat marunt. Aceasta se prajeste amestecind mereu pina ce prinde ceva culoare si se adaoga zaharul. Zaharul se pune in functie de cit de acra este varza. Se amnesteca pina ce ceapa si zaharul primesc o culoare caramelizie. Se adaoga varza acra taiata fidelita si cele 500 ml de apa. Se amesteca si se adaouga mirodeniile si se lasa sa fiarba cu capac, amestecind mereu ca 60min. Dupa ca 30min, se adaoga cartoful in prealabil trecut prin razatoare si bucatile de Bacon/Kaiser prajite si ceva vegeta sau suppa instant.Asta dupa gust. Dupa cele 60min. varza trebuie s afie gata.Se degusteaza, eventual se potriveste de condimente si se indeparteaza frunzele de dafin si boabele de ienupar(eu nu am pus aceste boabe, deoarece nu-mi plac).
Iar reteta de GALUSTE DIN CUBURI DE PIINE ALBA o gasiti aici:

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate