Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

28 apr. 2010

BAGELS

Acesta reteta a fost asa de bine primita de “Zmeii” mei, incit ma innebunesc sa le-o mai prepar odata.
Le-am promis ca le-o refac, data viitoare cind grillam afara.
Deoarece o bucatica de piine proaspta e bine venita linga un cirnacior,…grillat….
Na ori cum, nu mai vb./scriu fara rost, scriu reteta ca sa o am la indemina cind o caut si poate se bucura si altii sa o prepare.
Cant. mai jos date se pot marii , ca micsoara nu-si are sensul,dupa necesitatile personale.Eu am preparat o cant si jumatate si mi-au iesit 12 buc+rest de aluat pus a frigider pentru data viitoare.
Astfel urmatoarea sarja de bagels vor fii mult mai aromati.
INGREDIENTE:
- 350 g faina alba de griu(la mine a fost ceva mnmai multa,depinde de marimea oualui si cal. fainii)
- 15g drojdie proaspata
- 1/2 lc zahar
- 1 lc rasa cu sare
- 175ml lapte caldut
- 25g unt/marg/untura…
- 1 ou
~~~~~~~SUPLIMENT:~~~~~~~~~~~~~
- 1 galbenus de ou
- 3ls apa
- seminte de cereale dupa dorinta
MOD PREPARARE:
Din ingredientele de mai sus in afara de SUPLIMENT se prepara un aluat care s elasa la dospit pina i-se dubleaza volumul.Dupa dospire aluatul se scoate pe masa de lucru infainata usor si se mparte in bucati egale care se rotunjesc.Cu ajutorul unei cozi de lingura de lemn sau alt instrument se formeaza in mijlocul fiecarei mingii de aluat o gaura care, cu ajurorul lingurii se largeste cit se poate de mult.Deoarece prin dospire gaura se micsoareaza f. mult.Se lasa totul ca 5-10 min sa odihnesca timp in care se pune pe foc o oala destul de incapatoare in care se puna apa sa fioarba.In apa se poate pune si ceva sare,da gust mai bun produsului finit.
Cind apa incepe sa fiarba usor, se micsoareatza focul si in apa se pun 2-3 Bagels cu partea de sus care a dospi in apa.Se tin ca 30 secunde , se intorc si se mai tin 30 secunden, se scort pe o farfurie.Dupa aceea se pun pe o tava unsa sau captusita cu hirtie/folie de copt, se ung cu galbenus se ou se presara cu semintele de cereale dorite si se d-au la cuptor pt. ca. 25-30 min. la 200°C.

2 comentarii:

Paradis spunea...

Laura,iti mutumesc pentru reteta de cornulete cu aluat si foietaj.Foarte bune(sint in dieta,dar am gustat 2).Bagel si eu fac,dar mai des cel cu 12 grain(cu 12 feluri de saminte)foarte bun la micul dejun.Felicitari..arata bine si la ora asta mi foame.O zi frumoasa!

Unul din multi! spunea...

Hallölchen Paradis!
Cu multa placere pentru reteta si iti multumesc pentru incredere si comentariu!
Cu dieta, pai si eu la fel.Dar de mult timp ma omor cu ea-"DIETA"- dar din pacate tot zic, mine, mine, mine...dar de 3 zile m-am apucat ceva mai serios.Spar sa ma tina!
E c-am greu sa tii dieta atunci cind iti place sa gatesti si cunosti tot felul de gusturi , mirosuri....ah ce tortura....
Dar asta este!
Paradis, ai reteta de Bagels cu 12 grain?deoarece as incerca si eu o varianta mai "digestiva/sanatoasa" sa zic asa.
Te pup dulce, iti urez multa putere sa tii dieta si pe curind!
Cu prietenie
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate