Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

21 feb. 2010

TORTULETE JOGURELA by Laura S.



INGREDIENTE-aluat:
- 150 g zahar
- 1 pac. zahar vaniliat sau esenta
- 3oua
- 100 ml ulei vegetal
- 100 g/ml iaurt natur sau cu....
- 200 g faina
- 1 pac praf copt
- 1 pac. praf de budinca de vanilie
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-gem de zmeura
MOD PREPARARE-aluat:
Faina se amesteca cu praful de copt si budinca de vanilie.
Ouale se mixeaza putin impreuna si se daoga zaharul si zaharul vaniliat mixind pina ce masa devine precum o spuma care a crescut vizibil.Se adaoga uleiul precum la maioneza , urmat de iaurt.
In final se cerne amestecul de faina deasupra si se mixeaza, dar nu prea mult.
Aluatul se imparte in mod egal in forme(vezi.foto), care in prealabil au fost unse si infainate si se introduce la copt in cuptorul princins la 180°C pentru ca.20-25 min.
Se scot si se lasa 10 min la racit in forme, dupa care se scot si se lasa pe gratarul de bucatarie sa se raceasca complet.
Dupa racire se injumatates 10 cercuri si aceste jumatati se ung cu gem de zmeura.
    • Aluatul obtinut a fost exact pentru 24 de cercuri.
    • Eu am preparat doar 10 bucati resp. 20 de jumatati de
      cercuri cu iaurt.
    • Restul cercurilor le-am bagat la congelator si o sa-le
      folosec alta data cind sint in criza de timp si trebuie sa vrajesc repede ceva
      dulce.

INGREDIENTE-crema:
- 750 g/ml iaurt natur
- 1 pac zahar vaniliat
- 9 foi de gelatin
- 150g zahar pudra
- 100g fructe
- 50ml lichid pt. dizolvat gelatina
MOD PREPARARE-crema:
Foile de gelatinase pun pt. min.5 min la inmuiat in apa rece.
Cele ca 50ml de lichid se incalzesc pina la max. 40°C si in el se dizolca folie de gelatina.
Daca cumva lichidul se raceste prea repede si gelatina nu s-a dizolvat bine.
Scufundati recipientul in apa fierbine si amestecati pina ce gelatina s--a dizolvat.
Dupa aceea se adaoga in gelatina pe rind lingura cu lingura din masa de iaurt in prealabil mixata cu zahar si zaharul vaniliat.
NICIODATA invers gelatina in iaurt.
Formele de cercuri/gogosi se umple de jumatate cu crema de iaurt se adaoga citeca bucati de zmeura si se acopara iarasi cu crema, in asa fel incit formele sa fie 3/4 sau 100% pline cu crema.
Sau daca se doreste si este si mai simplu se amesteca zmeura sau alte fructe cu crema de iaurt si se umple formele.
Deasupra fiecarei forme umplute cu crema se aseaza jumatatea din cercul uns cu gem si se d-au la frigider pt. ca.1 ora.
Dupa aceeea se scufunda forma cu fundul in apa calda, se tine ca.30 de secunde se pune deasupra o tava si se intoarce formele cu tava in asa fel incit cercurile sa cada /desprinda usor din forme pe tava.
Acest proces trebuie sa se produca cu rabdare si indeminare.
Dupa ce toate cercurile sint pe tava, acestea se decoreaza cu frisca batuta cu stabilizator de frisca si ceva zahar si se decoreaza dupa dorinta.
TIP:
Aceste cercuri se pot prepara si sub forma de prajitura.
Aluatul se coace intr-o tava normala de cuptor,se unge cu gem se pun fructele deasupra si se acopara cu crema de iaurt, eventual preparata din 1kg. de iaurt, 12 foi de gelatina si ca. 200g
de zahar.
Sau se pot prepara in forme de muffins, un ex. aici: MINI TORTULETE by Laura S.
Sau pentru ca sa se desprinda mai usor din forme ,se pot captusi formele in prealabil cu folie de nailon alimentara , asa ca in reteta de MINI TORTULETE by Laura S.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate