Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

2 feb. 2010

LIPTAUER


Este un pateu pe baza de brinza specific Austriac.
Dar cu timpul de cind au inceput sortimentele de brinza sa se extinda, si aceasta reteta a deviat putin de la original.Asta in functie de gustul si ma gindesc ca a obtinerii unui sortiment de brinza care se cheama "Brimsen".Acest sortiment de brinza este farimicios, cremos si provne din lapte de oaie.Pe vremurti se prepara aceasta brinza doar in sezonul verii, avind un gust ceva mai deosebit.
Dar cum am zis , in timpurile noastre moderene acest pateu se poate pregati cu ori si ce fel de brinza.
Eu am preparat portie dubla si am folosit 2 sortimente de brinza proaspata de vaca.
- 1 sortiment de brinza fina si cremoasa -Topfen/Quark

si
- 1 sortiment de brinza farimicioasa- Hütten/Cottage
INGREDIENTE:
- 250 g brinza proaspata(Brimsen -Topfen)
- 60 g unt
- 2 ls smintina groasa
- 60 g ceapa taiata marunt
- 1 ls castravete murat taiat marunt
- 1 lc capere murate taiate marunt
- 1 lc mustar
- 1 lc boia de ardei dulce
- sare+ piper
- 1ls seminte chimen
- ceva pasta de sardele sau filet de sardele taiat maunt
- snitling taiat marunt pentru decor
MOD PREPARARE:
Untul se mixeaza bine cu semintele de chimen, mustarul si fileurile /pasta de sardele.
Se adaoga brinza se mixeaza bine, urmata de restul ingredientelor taiate marunt.
Se sareaza si pipereaza dupa gust si in final , asta este optional, se presara deasupra cu snitling taiat marunt.
Cel mai bun este a doua zi, cind condimentele si mirodeniile si-au desfacut aromele.

4 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Gasisem si eu o reteta de liptauer intr-o carte de bucate, cu telemea de oaie si chiar vroiam sa o incerc. Dar reteta ta arata mult mai bine ;)

Unul din multi! spunea...

Hallo Ala!
Da, da retete pentru Liptauer sintdestule.Cel putin aici la noi in Austria sint, asa cum spunem noi"Cite Bordeie, atitea obicee."
Eu am mai incercat una, fara file de peste si fara brinza farimicioasa si sotului meu nu ia placut.A zis ca nu e pateul Liptauer pe care-l stie el.
Din pcate eu cunosc acesta reteta numai de cind am venit in Austria, pe cind sotul meu a crescut cu ea.
Dar cu reteta de mai sus, m-am conformat cerintelor...
Ei daca cumva o pregatesti, sper sa-ti placa.
Spor la treaba iti dorec si o zi plina de succese!
Cu prietenie,
Laura S.

Ala Oancea spunea...

Da, chiar vreau sa incerc si eu. Sa vad doar cum o adaptez, in functie de ce gasesc pe aici. O seara faina iti doresc ;)

Unul din multi! spunea...

Na Ala ce sa mai spun decit SUCCES!
Sper sa gasesti cit de cit ingredientele potrivite si mai ales sa adaptezi in asa fel incit sa placa....
Inca odata mult succes si poate daca ai timp revii si cu pareri, ori si care ar fii ele.
O seara placuta, Ala !
Cu prietenie
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate