Este o reteta "MINUNATA" nu numai ca aspect ci si ca gust.De cind am vazut poza aici; HUETTENHILFE~Frankfurter Kranz Muffins
Doar ca eu am facut ceva modificari marunte dar de efect.
De ex.
~ in loc de 3 oua cite erau initial am pus in final si al 4-lea deoarece mi-sa parut aluatul c-am tare
~ In loc de 1/2 pac. praf copt am pus unul intreg -8g(desi pe pac. scria 10g) ....... .........mai sint ele modificarile, dar o sa le scriu in reteta Prima data incepem cu crema, deoarece dinsa trebuie pusa sa se raceasca bine.
INGREDIENTE CREMA:
- 1 pac.praf de budinca de vanilie
- 2-3 pac.zahar vaniliat sau esenta de vanilie sau si mai bun este batonul de vanilie.
- 150g zahar
- 450ml lapte
- 200g Butter
- esenta de rom
MOD PREPARARE CREMA:
Praful de budinca se amesteca cu zaharul,zaharul vaniliat sau ce doriti si treptat cu laptele rece.Totul se pune la fiert amestecind in continuu pina ce se formeaza budinca. Se trage de pe foc si se acopera imediat cu o folie de nailon si se pune la racit. Untul se tine la temperatura camerei, iar cind budinca etse rece sau cel putin are aceeasi temperatura cu untul se prepara crema. Untul se miceaza bine ai se amesteca pe rind cu cite o lingura din budinca pina ce budinca este bine incorporata cu untul si se adaoga dupa gust rom ceva esenta de rom. Cu crema astfel preparata se umple si decoreaza Muffinsurile.
INGREDIENTE DECO:
- 150g alune de padure crocante (produs din cumparat Haselnuss Krokant
- 4ls marmelada/gem de coacaze
- 150ml lapte cald amestecat cu vanilie sau rom
- 12 cirese confiate(eu am folosit cirese Amarena pentru coctail)
INGREDIENTE ALUAT:
- 4 oua gr.M
- 175g zahar pudra
- 1 pac.zahar vaniliat sau esenta
- 150g margarina
- 4cl rom
- 200g faina
- 8g praf de copt
- 1 priza sare
MOD PREPARARE ALUAT:
Margarina se freaca bine cu zaharul pudra, zaharul vaniliat si priza de sare..Se adaoga pe rind ouale, romul si faina amestecata cu praful de copt. Intr-o tava de muffins de 12 buc. unsa cu margarina si tapetata cu faina, se imparte aluatul in parti egale si se da la copt in cuptorul preincins la 180°C ca. 25 min.Dupa coacere se scot, se lasa ca 10 min.la racit in tava dupa care se scot sa se racesca complet pe un gratar de bucatarie. Muffinsurile se injumatatesc iar parteas inferioara se insiropeaza cu cele 150ml de lapte caldut amestecat c ceva vanilie sau rom si se ung cu marmelada/gemul de coacaze.Deasupra gemului se pune din crema de vanilie si muffinsurile s ereintregesc.Partea superioara se unge cu ajutorul unui cutit cu crema si se presara /preseaza cu/in Haselnuss Krokant . Deasupra fiecarui Muffins se dreseaza o rozeta din crema de vanilie si se decoreaza cu o cireasa.
2 comentarii:
Foarte frumos Muffins. Super!
Hallo Iden!
Welcome pe acest Blog si multumesc pentru compliment!
Cu prietenie
Laura S.
Trimiteți un comentariu