Am fost saptamina trecuta la HOFER si am gasit faina direct impachetata dintr-un amestec de 10 Cereale, si am facut aceasta piine.
Este atit de faina la gust si sa nu mai vb. de sanatoasa... incit am plecat si am mai cumparat 30kg.
Iar aici este reteta care am pregatit-o:
INGREDIENTE:
- 250g DROJDIE NATURALA LICHIDA de preferinta cu 1 zi inainte improspatata(la mine NU a fost)
- 3g drojdie uscata
- 10g sirop din sfecla de zahar/miere
- 500g faina din 10 cereale
- 250g apa calduta
+
- 200g aluat vechi(aluat lasat de la ultima tura de piine)
- 15g sare
MOD PREPARARE:
Toate ingrdientele de mai sus se malaxeaza/framinta bine si se lasa la dospit ca 1 ora.
Dupa ce a trecut 1 ora lauatul se trage usor cu miinile in patru directii si colturile se aduc/aduna in mijlocul aluatului, se intoarce cu deschizatura in jos, se acopera cu p punga de nailon sau cu un recioent(vezi foto) si se las la dospit iv´ca 30-60 min.Pina ce obesrvam ca volumul s-a marit vizibil.
Aluatului i-se da forma dorita, se aseaza pe tava de copt, se presara deasupra amidon alimentar/faina si se lasa iarasi la dospit ca 30 min.Se cresteaza citeva dingi deasupra piini , se stropeste cu apa sise introduce la copt in cuptorul preincins la maxim.
Dupa ce piinea a fost introdusa in cuptor, se adunca in cuptor ca 50ml apa si se reduce temperatura dupa 5 min. la 230°C.
Se lasa la copt inca 35-40 min.Pina ce piine prinde gradul de coacere/culoare dorit si daca ciocanim pe dosul piini, aceasta trebuie sa sune a gol.
Iar aici este reteta care am pregatit-o:
INGREDIENTE:
- 250g DROJDIE NATURALA LICHIDA de preferinta cu 1 zi inainte improspatata(la mine NU a fost)
- 3g drojdie uscata
- 10g sirop din sfecla de zahar/miere
- 500g faina din 10 cereale
- 250g apa calduta
+
- 200g aluat vechi(aluat lasat de la ultima tura de piine)
- 15g sare
MOD PREPARARE:
Toate ingrdientele de mai sus se malaxeaza/framinta bine si se lasa la dospit ca 1 ora.
Dupa ce a trecut 1 ora lauatul se trage usor cu miinile in patru directii si colturile se aduc/aduna in mijlocul aluatului, se intoarce cu deschizatura in jos, se acopera cu p punga de nailon sau cu un recioent(vezi foto) si se las la dospit iv´ca 30-60 min.Pina ce obesrvam ca volumul s-a marit vizibil.
Aluatului i-se da forma dorita, se aseaza pe tava de copt, se presara deasupra amidon alimentar/faina si se lasa iarasi la dospit ca 30 min.Se cresteaza citeva dingi deasupra piini , se stropeste cu apa sise introduce la copt in cuptorul preincins la maxim.
Dupa ce piinea a fost introdusa in cuptor, se adunca in cuptor ca 50ml apa si se reduce temperatura dupa 5 min. la 230°C.
Se lasa la copt inca 35-40 min.Pina ce piine prinde gradul de coacere/culoare dorit si daca ciocanim pe dosul piini, aceasta trebuie sa sune a gol.
7 comentarii:
Hallo Laura,
Du acuma te-ai apucat serios de Treabä...
Si aicia au bägat Fäina in Programm...
Si acuma bagi Rezultatele in Wirtshaus ?? sau ajuti pe familia ta sä punä incä vreo 10 kile pe ei ??
Numai bine Jacob
Jack, eu fac piine in casa de mai bine de 2 ani de zile,doar ca mi-a fost lene sa postez.De fapt nu sa postez ci mai mult sa cintaresc, sa scriu si iarasi sa cintares.Deoarece eu fac mai mult la ochi si cu ce am prin casa.
Ce este special,DROJDIA NATURALA, este piinea mult mai sanatoasa si gustoasa.Acum astea sint parerile gusturilor mele si a familiei.
Ca si la voi este, era Klar, ca noi de fapt sintem dupa voi.In general apare primadata in D si de fapt se ofera o gama mai larga de produse la voi.In A- sint c-am retinuti, nu prea deschid piata pentru ori ce......
Acum fiecare chestie are VORTEILE si NACHTEILE.
O zi buna in continuare
Laura S.
O, cu Wirtzhausul?
Din pacate NU prea am angenta cu partea asta comerciala a Familiei sotului meu si nici el.De cind socrul meu nu mai este printr-e noi s-au schimbat f multe.
Dar asta este, fiecare gindeste si hotaraste dupa cum crede.Noi am fii vrut, vezi locuim in aceeasi casa,pot sa spun chiar usa in usa.Dar daca Nu este ,nu este.
laura, tu faci cele mai frumoase si gustoase painici! te pupppp!
Draga Laura, te asteapta un premiu la mine pe blog. Sper sa-ti faca placere.
Wow ce painici grozave! Gata ma apuc si eu de incercat drojdia naturala. M ai convins!
GH,multumesc mult pt. apreciere!
Drojdia naturala o recomand cu placere, dar este ceva care este foarte important de luat in consideratie!
SI acest ceva sint; "MULT TIMP SI RABDARE"!!!
Far aceste doua proprietati NU este posibil un rezultat dorit.
Mult spor, reusita si savoare deplina!!
LG
Laura S.
Trimiteți un comentariu