Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

25 iul. 2009

PIINE CU FAINA DIN GRIU,SECARA sI TARITE


Sendung mit der Maus: Brot backen

INGREDIENTE:
- 500g faina de griu
- 100g faina de secara
- 100g tarite de griu
- 1 lc zahar
- 15g sare
- 150g DROJDIE NATURALA LICHIDA
- 15 g drojdie proaspata
- 350-400ml lichid(apa, lapte,bere. vina alb,...?)
- 2lc seminte de chimen
MOD PREPARARE.
Faina de griu, de secara,taritzea se amesteca cu sarea, zaharul si chimenul.
In lichid se dizolva drojdia si impreuna cu drojdia naturala se toarna peste amestecul de faina si se framinta.
Ori manual, ori cu un Mlaxor sau Masina de piine.
Dupa ce totul sa framintat in as fel incit aluatul sa se desprinda de pe peretii rcipoientului, se acopera cu o folie de nailon si se lasa la dospit pina ce volumul s-a dublat.Se scoate pe masa de lucru infainata si se intinde usor cu degetele.Se lasa sa se odihneasca ca 15 min, dupa care se aduna/impatura si se lasa iarasi ca 20 min sa se odihneasca , acoperit cu folie.
In continuare i-se da forma aluatului, fara sa se depuna forta prea mare.
In asa fel incit sa ramina cit mai mult aerat.
Se aseaza pe o tava, se pudreaza c faina si se acopera cu o folie de nailon.Se lasa la dospit ca 30 min. pina ce volumul a crescut viibil.
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit, se taie piiniiciteva dungi , dupa preferinta si se introduce in cuptorul incins la maxim.
Dupa ce sa introdus in cuptor piinea, se arunca sau se pune intr-un recipent ca 50ml apa, pentru a se face aburi.In acest fel coaja piini va iesi mai groasa si mai crocanta.
Dupa ca.5-10 min.temperaturra se reduce la 230°C si se lasa la copt ca 35-40 min.
Pentru a proba daca piinea este copata, este bine se se bata cu degetul pe dosul piinii si daca suna a gol,inseamna ca piinea este coapta.

2 comentarii:

Jack T spunea...

Hi LAura,

dupä cum ai scris aicia trebuie sä fie foarte würzig si gustoasä. Se citeste minunat. Compliment.

Salutäri Jacob

Laura S. spunea...

Liebe jakob,
Ganz lieben Dank für die netten Worte & Komplimente!
Trebuie sa-i spun ca sotul meu este austriac si pe linga asta este, sau mai bine spus a fost copil de Gasthaus.
Parinti lui au avut Gasthaus, mai au si acum, doar ca socrul meu a murit cu ceva ani in urma si asa , cumnatul meu este , der Besitzer.
Cu asta am vrut sa-ti spun ca, mincaruurile mele se inderapta catre gusturile austriece mai mult,decit cele romanesti.
De es.Kümmel-este mai nelipsit din mincare, zaharul la fel.Ori ce mincare facuta fara 1 -2 lc zahar, nu etse mincare.....
Dar pot sa afirm ca. nu am mici o problema, dimpotriva, eu gasesc mincarea f. gustoasa.

Liebe Grüße aus Össisland si o saptamina plina de evenimente pozitive!!!
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate