Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

28 iul. 2009

GALUSTE CU CAISE DIN ALUAT CU CARTOFI / MARILLENKNÖDEL




Aceasta reteta minunata o am de aici: MARILLENKNÖDEL
Dar din pacate la mine nu au coincis ingredientele exact de aceea am mai adougat cite ceva.
Dar o sa specific la momentl oportun.
INGREDIENTE:
- 500g cartofi fainosi fierti(se cintaresc dupa curatare)
- 60g gris
- 180g faina grisata(eu am ridicat cantitatea la 300g)
- 2 oua mari
- 100g brinza de vaci proaspata
- 200g unt topit
- 1 pac. de praf de budinca de vanilie
- 1/2 lc praf de copt
~~~~~~~~~~~~~~~~~
- caise
- zahar cuburi de preferinta(eu nu am avut si am pus zahar tos)
- 200g pesmet
- 100g unt/ulei...
- 80g zahar tos
- 1 lc cu virf scortisoara
MOD PREPARARE:
Cartofii se fierb(pentru un gust mai bun este bine sa se fiarba cu ceva scortisoara, vanilie si zahar).Se scurg, se trec prin sita/preseaza/mixeaza.....si se lasa deoparte la racit.Caisele se spala, se zvinta, l-i-se scot simburii si se inlocuiesc cu zahar.
Cartofii raciti se amesteca cu ouale, brinza, grisul, faina si untul pina se obtine un aluat moale, dar totusi destul de tare pentru a se lasa modelat.
Se pregateste pesmetul,punind untul intr-o tigaie.
Cind acesta s-a incins se adaoga pesmetul si se amesteca in continuu fara sa-l pierdem din ochi,pina ce culoarea acestuia a devenit usor auriie.In acest moment se adaoga scortisoara si zaharul tos, se amesteca bine si se lasa deoparte.
Pe foc se pune o oala/cratita cu apa si sare sa fiarba.
Intr-e timp se prepara galustele luind cu mina umeda din aluat bucatele, care se platineaza putin intr-e palmi si se imbraca cu el cite o caisa.Fiecare galusca formata se trece prin faina grisata si se aseaza pe un platou.Dupa ce aluatul si caisele sint formate in galuste , acestea se pun cu grija in apa cu sare care fierbe f .f.usor.
Se lasa sa fiarba, dar cum am zis FOARTE USOR sub capac ca.5 min si 5 minute fara capac.
Pina ce galustele se ridica la suprafata.
Daca cumva sint mai mari , este bine chiar pina la 15 minute sa dureze fierberea.
Galustele se scot pe rind si se trec imediat umede prin pesmet, dupa care se aseaza pe un platou.Se servesc presarate cu zahar pudra si eventual cui ii place si doreste cu unt topit.


7 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Foarte faine ti-au iesit ! Si eu am facut in weekend, dar cu prune ca disparusera caisele din piata :( Treci pe la mine, te asteapta un premiu ;)

Claudia-Maria spunea...

ioi da intr-adevar arata super bine, imi amintesc de copilarie, cand mergem la cules de caise in gradina la bunici, ce vremuri, au iesit super Laura, felicitari!

Claudia-Maria spunea...

ioi da intr-adevar arata super bine, imi amintesc de copilarie, cand mergem la cules de caise in gradina la bunici, ce vremuri, au iesit super Laura, felicitari!

CamiWitt spunea...

Laura cum sa nu le faci? sint doar specifice pt. acolo si in sudul Germaniei La noi nu prea ne omorim cu ele, dar reteta aceasta am sa o incerc. Astept prajitura cu zmeura... O seara placuta linga cei dragi L.G. aus Hamburg Cami

Unul din multi! spunea...

ALA, multumescpentru precieri si pentru premiu.Cred ca a venit timpul sa-mi dun premiile care de luni de zile ma astepta pe late Bloguri minunate si carora si tie la fel , va multumesc din suflet pentru ele si cu placere le reeintorc catre fiecare din voi, deoarece fiecare merita o mica bucurie si satisfactuie ,dupa munca depusa pe Blog, la Bucatarie...
O zi minunata cu mult spor , iti doresc!
Laura S.

Unul din multi! spunea...

Claudia, sa stii ca itr-adevar au iesit "super" gustoase,pufoase...
Recomand cu placere tituror care incearca!
Iat in ceea ce privreste "vremurile" de care cu placere ne aducem aminte, pot doar sa ma aluatur de tine si sa tinjim dupa ele impreuna.
Sa stii ca tare mult as dori sa retraiesc , macar, macar.... o mica, mica.... farima din trecut.
A fost vremuri.... , simple, mai saracute, dar cu muuuult mai multe clipe fericite si "libertate" mult mai multa...
Dar uneori trebuie sa ne hranim sufletul cu amintiri si spre bucuria noastra , in comparatie cu altii, cu unele placute!

Cu prietenie si respect,
laura S.

Unul din multi! spunea...

Hallölchen Cami!
Da,da ai dreptate Össisland + Bayern , sint pe acelasi calapod.
Da la noi galustele se papa f. des.Picante, dulci, ca Dessert sau Micare principala, se gasesc in Bucatria de aici, cu siguranta f. des.
Iar daca totusi ai de gind sa probezi, iti urez spor la pregatit si multa savoare!

Praji cu zmeura am facut-o mai am 2 bucatele din ea, pentru micul dejun al picilor si basta.

Saptamina viitoare plec in RO. singura si trebuie sa le las ceva dulce si ,mai ales ceva care nu se trica.Asa ca m-am gindit sa le fac acesta reteta;
http://www.rezeptwiese.de/rezepte/18681-gerollte_nusshoernchen

Deci in curind o sa apara si pe Blog.
O zi minunata si plina de "freude" iti doresc!
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate