Aceasta reteta de FURSECURI o am de aici; Gerollte Nusshörnchen
Cu micute adaosuri, au iesit f. bune! Este bine de retinut ca, fursecurile in general sint bune dupa ce au stat 2-3 zile. Astfel isi raspindesc buchetul aromelor si devin gustoase. Eu am facut 1 portie, dar data viitoare o sa fac portie dubla. INGREDIENTE:
- 200 g unt/marg
- 200 g brinza cremoasa, (d.ex.Philadelphia)
- 300 g faina
- 60 g zahar brun
- 60 g zahr tos
- 60 g nuci macinate(merge ori si care nuca)
➖ce am adougat eu➖
- 1 virf de cutit de praf de copt(face aluatul mai fraged)
- 3-4 stropi de esenta de migdale(merge si alte arome)
- 1ls zahar pudra
- 2 plicuri de zahar vaniliat
MOD PREPARARE:
Din unt, brinza, zahar pudra,arome, praf de copt si faina se framinta un aluat maleabil, se imparte in 4 parti egale ,se inveleste in folie de nailon alimentara/punga de nailon... si se pune la frigider pentru ca. 2 ore. Zaharul brun+zaharul tos+zahar vaniliat si nuca macinata se amesteca impreuna. Acum eu am procedat cum a scris autorul retetei cu prima bucata de aluat si nu am fost prea incintata. Prea migaloasa treaba. El spunea: 1/4 din cantitatea de amestec de zahr+nuca se presara pe masa de lucru si 1 bucata de aluat se intinde peste el, cit mai rotund si mai subtire posibil(diametrul ca. 30 cm). Eu am facut astfel: Am intns fiecare bucata de aluat intr-e 2 folii de hirtie de copt, am presarat deasupra amestecul de zahar+ nuca si am rulat ina ogata cu sucitorul deasupra in asa fel incit zaharul+ nuca sa intre in aluat. Cu ajutorul hirtiilor de copt, am intors aluatul cu partea de zahr+nuca dedesupt, am impartit fiecare parte de aluat intina in 16 triunghiuri si le-am rulat de la partea ca lata, spre virf. Cornuletele astfel rulate se aseaza pe 2 tavi captusite cu hirte de copt si se coc pe rind la o temperatura (sus-jos)de 175°C, (ventilata)150°C, ca.18 min. Se coc pina ce cornulete primesc o culoare aurie. Se scoat dupa copt pe gratarul de bucatarie sa se racesca complet. Cine doreste poate sa-le treaca prin zahar pudra, asta cit sint calde.Asfel zaharul va ramine pe cornulet. Dupa racitre se pun in doze de tabla/plastic si se pot depozita zile-saptamini.
2 comentarii:
Mai da harnicuta mai esti...Faci aprovizionare. Si eu am fost aseara harnica-lol-eram frinta de la munca, dar prajitura trebuia musai. O zi buna L.G. Cami
Foarte frumoase ti-au iesit ! Felicitari ! Am notat reteta ;)
Trimiteți un comentariu