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Wer heute nicht mehr in der Lage ist, selbstständig zu denken und sich seine eigene Meinung zu bilden, der wird von vorne bis hinten belogen und betrogen. Man kann sich nicht mehr auf den Staat verlassen...!!!

30 iul. 2009

CORNULETE FRAGEDE CU NUCA / GEROLLTE NUSSHÖRNCHEN




Aceasta reteta de FURSECURI o am de aici; Gerollte Nusshörnchen
Cu micute adaosuri, au iesit f. bune!
Este bine de retinut ca, fursecurile in general sint bune dupa ce au stat 2-3 zile.Astfel isi raspindesc buchetul aromelor, si devin gustoase.
Eu am facut 1 portie, dar data viitoare o sa fac portie dubla.
INGREDIENTE:
- 200 g unt/marg
- 200 g brinza cremoasa, (d.ex.Philadelphia)
- 300 g faina
- 60 g zahar brun
- 60 g zahr tos
- 60 g nuci macinate(merge ori si care nuca)
~~~~~ce am adougat eu~~~~~~
- 1 virf de cutit de praf de copt(face aluatul mai fraged)
- 3-4 stropi de esenta de migdale(merge si alte arome)
- 1ls zahar pudra
- 2 plicuri de zahar vaniliat
MOD PREPARARE:
Din unt, brinza, zahar pudra,arome, praf de copt si faina se framinta un aluat maleabil, se imparte in 4 parti egale ,se inveleste in folie de nailon alimentara/punga de nailon... si se pune la frigider pentru ca. 2 ore.
Zaharul brun+zaharul tos+zahar vaniliat si nuca macinata se amesteca impreuna.
Acum eu am procedat cum a scris autorul retetei cu prima bucata de aluat si nu am fost prea incintata.Prea migaloasa treaba.
El spunea:
1/4 din cantitatea de amestec de zahr+nuca se presara pe masa de lucru si 1 bucata de aluat se intinde peste el, cit mai rotund si mai subtire posibil(diametrul ca. 30 cm).
Eu am facut astfel:
Am intns fiecare bucata de aluat intr-e 2 folii de hirtie de copt, am presarat deasupra amestecul de zahar+ nuca si am rulat ina ogata cu sucitorul deasupra in asa fel incit zaharul+ nuca sa intre in aluat.
Cu ajutorul hirtiilor de copt, am intors aluatul cu partea de zahr+nuca dedesupt, am impartit fiecare parte de aluat intina in 16 triunghiuri si le-am rulat de la partea ca lata, spre virf.
Cornuletele astfel rulate se aseaza pe 2 tavi captusite cu hirte de copt si se coc pe rind la o temperatura (sus-jos)de 175°C, (ventilata)150°C, ca.18 min.
Se coc pina ce cornulete primesc o culoare aurie.
Se scoat dupa copt pe gratarul de bucatarie sa se racesca complet.
Cine doreste poate sa-le treaca prin zahar pudra, asta cit sint calde.Asfel zaharul va ramine pe cornulet.
Dupa racitre se pun in doze de tabla/plastic si se pot depozita zile-saptamini.


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