Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

30 iul. 2009

CORNULETE FRAGEDE CU NUCA / GEROLLTE NUSSHÖRNCHEN

Aceasta reteta de FURSECURI o am de aici; Gerollte Nusshörnchen 
Cu micute adaosuri, au iesit f. bune! Este bine de retinut ca, fursecurile in general sint bune dupa ce au stat 2-3 zile. Astfel isi raspindesc buchetul aromelor si devin gustoase. Eu am facut 1 portie, dar data viitoare o sa fac portie dubla. INGREDIENTE:
- 200 g unt/marg 
- 200 g brinza cremoasa, (d.ex.Philadelphia) 
- 300 g faina 
- 60 g zahar brun 
- 60 g zahr tos 
- 60 g nuci macinate(merge ori si care nuca) 
ce am adougat eu
- 1 virf de cutit de praf de copt(face aluatul mai fraged) 
- 3-4 stropi de esenta de migdale(merge si alte arome) 
- 1ls zahar pudra 
- 2 plicuri de zahar vaniliat 
MOD PREPARARE: 
Din unt, brinza, zahar pudra,arome, praf de copt si faina se framinta un aluat maleabil, se imparte in 4 parti egale ,se inveleste in folie de nailon alimentara/punga de nailon... si se pune la frigider pentru ca. 2 ore. Zaharul brun+zaharul tos+zahar vaniliat si nuca macinata se amesteca impreuna. Acum eu am procedat cum a scris autorul retetei cu prima bucata de aluat si nu am fost prea incintata. Prea migaloasa treaba. El spunea: 1/4 din cantitatea de amestec de zahr+nuca se presara pe masa de lucru si 1 bucata de aluat se intinde peste el, cit mai rotund si mai subtire posibil(diametrul ca. 30 cm). Eu am facut astfel: Am intns fiecare bucata de aluat intr-e 2 folii de hirtie de copt, am presarat deasupra amestecul de zahar+ nuca si am rulat ina ogata cu sucitorul deasupra in asa fel incit zaharul+ nuca sa intre in aluat. Cu ajutorul hirtiilor de copt, am intors aluatul cu partea de zahr+nuca dedesupt, am impartit fiecare parte de aluat intina in 16 triunghiuri si le-am rulat de la partea ca lata, spre virf. Cornuletele astfel rulate se aseaza pe 2 tavi captusite cu hirte de copt si se coc pe rind la o temperatura (sus-jos)de 175°C, (ventilata)150°C, ca.18 min. Se coc pina ce cornulete primesc o culoare aurie. Se scoat dupa copt pe gratarul de bucatarie sa se racesca complet. Cine doreste poate sa-le treaca prin zahar pudra, asta cit sint calde.Asfel zaharul va ramine pe cornulet. Dupa racitre se pun in doze de tabla/plastic si se pot depozita zile-saptamini.


2 comentarii:

CamiWitt spunea...

Mai da harnicuta mai esti...Faci aprovizionare. Si eu am fost aseara harnica-lol-eram frinta de la munca, dar prajitura trebuia musai. O zi buna L.G. Cami

Ala Oancea spunea...

Foarte frumoase ti-au iesit ! Felicitari ! Am notat reteta ;)

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate