De fapt aceasta reteta este o prajitura facuta in tava normala a cuptorului.
Eu am facut sub forma de tortulete deoarece avind cumparate diferite forme de copt,am zis sa le pun in practica din cind in cind.
Deci aici si reteta;
INGREDIENTE~blat:
- 6 oua
- 150g zahar
- 1 pac zahar vaniliat
- 1 lamiie -coaja
- 1 priza sare
- 300g faina
- 2lc praf copt
~~~~~~~~~~
250ml lapte in amestec cu vanilie,rom,.....
INGREDIENTE~umplutura:
- 1/2 pac. praf de budinca de vanilie
- 250ml lapte
-1-2 ls zahar
-1 pac. praf de jeleu pentru Tarte cu Fructe
- 500-750g capsuni
- 250ml apa(eventual in amnestec cu sirop de capsuni)
- 1-2ls zahar
MOD PREPARARE:
Capsunii se spala, se zvinta bine si eventual se injumatatesc.
Se lasa deoparte pe un servet de bucatarie.
Faina se amesteca cu praful de copt.
Zaharul,zaharul vaniliat, coaja de lamiie+priza de sare, alternativ cu ouale se mixeaza pina devin precum o crema spumoasa si aproape alba la culoare.
In acest amestec se mixeaza faina si totul se toarna in formele sau tava in prealabil unsa si infainata/-e sau presarata/-e cu faina sau pesmet.
Se coc/-ce ca.15 min la 190°C.
Cele 250ml de lapte este de recomandat sa se incalzeasca cu 1/2 de baton de vanilie, sau cu zahar vaniliat sau esenta de vanilie,rom...
Cu laptele aromat se insiropeaza blatul prajiturii/tortuletelor si se lasa ca 10-15 min. sa se inbibe bine.
ATENTIE:aici este bine de adougat pentru cine doreste si are, peste blatul insiropat sa se intinda un strat de gem/marmelada de capsuni in prealabil incalzit.
Daca gemul/marmelada se incalzeste putin ,astefl se lasa mai usor sa se intinda peste blat.
Deci blatul,dupa insiropare, eventual si cu gem/marmelada uns, se intinde deasupra budinca de vanilie, peste care se aseaza capsunii.
Din pac. de jeleu, apa + zahar sau sirop de capsuni se prepara jeleul dupa instructiunile de pe pachet.
Jeleul gata preparat se toarna pe rind cu lingura peste capsunii de pe prajitura.
Daca cumva se intareste prea repede jelöeul,acesta se poate pune intr-un alt recipient cu apa fierbinte si amestecind devine iarsi fluid si se poate folosi mai departe.
Dupa ultima procedura se pun tortuletele/prajitura la rece si dupa ca 1/2 orta se poate portiona si servi.
2 comentarii:
AI NISTE RETETE UIMITOARE!!! DIN PACATE SITEUL ESTE FFF OBOSITOR. NEGRUL, INCADRAREA IN PAGINA, FAC TOTUL F GREU DE URMARIT. TE IMPLOR SCHIMBA-L, SI-TI GARANTEZ CA VA CRESTE NR DE VIZTATORI.
EU NU POT POPOSI PREA MULT PE PAGINA TA(DIN PACATE, REPET) PT CA IMI OMOARA OCHII:).
MULTA BAFTA SI CRACIUN FERICIT!
So liebe Dana!
Imi pare foarte rau ca tu ai o problema cu ochi.
Din fericire nu este si problema mea!
n
Acest Blog este cartea mea personala si virtuala de bucaate.Mie trebuie sa-mi placa!
Cinde doreste si poate sa o frecventeze, "bine ati venit" cine nu este la fel "OK".
Bloguri, retete....fara sfirsit peste tot!
Si tie multa bafta si un AN NOU FERICIT!
Trimiteți un comentariu