Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

20 iun. 2009

PRAJITURA CU CIRESE(fructe)


Prajitura este foarte buna,mai ales daca fructele sint bine coapte si aromate.Din pacate la mine ciresele nu au fost asa de aromate si pe deasupra Peter(sotul meu) la atins nostalgia si a zis ca el vrea ca ciresele sa ramina cu simburi, asa cum a savurat el acesta prajitura in copilarie.
Deci zis si facut,dar FAZIT:NU O SA MAI REPET!
Mie si la pici mei NU ne-aplacut.
Deci de NERECOMANDAT-ciresele/ fructele cu simburi.
Iar aici reteta;
INGREDIENTE:
- 500-750g cirese sau chiar alte fructe.
- 2 oua
- 150ml ulei
- 300ml lapte
- 2 pac.zahar vaniliat
- 1 lamiie -coaja
- 250g zahar
- 350g faina
- 1 pac. praf de budinca de vanilie
- 150g gem/marmelada
- 1 pac. praf copt
- 50-100g fulgi de cocos
MOD PREPARARE:
Cuptorul se incinge la 180°C.
Tava se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina sau pesmet.
Se poate captusi doar cu hirtie de copt.Se freaca ouale cu zaharul si zaharuzl vaniliat pina ce zaharul se topeste.Se adaoga uleiul ,gemul ,laptele si faina ametecata cu praful de budinca si praful de copt.Totul se mixeaza bine si se toarna in tava.Deasupra se presara fulgi de cocos peste care se aseaza fructele in prealabil spalate, zvintate, eventual curate de simburi si taiate, si cel mai important, trecute prin faina.
Totul se introduce in cuptor pentru ca 40-45 min.De recomandat proba cu scobitoarea.
Dupa ce prajitura se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca, eventual daca se doreste si eu chiar recomand, dupa 10 min. de la scoaterea din cuptor, este bine sa se rastoarne pe un gratar de bucatarie sa se racesca complet.Dupa care se rastoarna pe o tava si se portioneaza.
Se serveste presarata cu zahar pudra la dorinta,chiar recomand linga, cu o portie de frisca.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate