Aceasta mixtura dintre Bananane + lapte.... este f. delicioasa.
O fac de f. multe ori mai ales cind bananele nu se mai maninca si coaja incepe sa de-a semne de innegrire.
Si asa si trebuie, deoarece atunci Banana are deja transformat amidonul in zahar si si gustul ei este mai accentuat.
Bineinteles ca se poate prepara in fel si chip.Dar reteta de mai jos este cea clasica si cu ingrediente care mai la ori ce pra le gasim in camara/frigider.
INGREDIENTE:
- 2 banane bine coapte
- 2 pahetele de zahar vaniliat(merge si esenta)
- 4 ls miere de albine
- 500ml lapte (lapte+ smintina)
MOD PREPARARE:
Bananele se curata de coaja si se taie felii sau se injumatatesc, depinde de mixerul care-l are fiecare.
Se adaoga restul ingredientelor, doar din lapte se adaoga la inceput ca. 100-150ml.
In acest moment, cine are si doreste poate pune si 1-2 ls inghetata de vanilie.
Totul se mixeaza bine pina devine totul precum un piure si se adaoga restul de lapte.Se mixeaza in contiunare bine pina ce deasupra se formeaza ceva spuma (daca se adaoga jumatate de smintna lichida si jumatate lapte, atunci Frappéul devine muuuuult mai spumos/cremos si bineinteles cu un gust mai bun),se toarna in pahare, se adaoga la fiecare pahar un pai de baut si eventual se decoreaza.
Voala, Frappéul este bun de savurat!
2 comentarii:
superba reteta,la fel ca si prezentarea!
Hallo Alison si BINE AI VENIT la mine pe BLOG.
Multumesc mult pentru laude, desi la asa o reteta simpla nu le prea merit.Dar cu siguranta ideea de a preparara asa un deliciu simplu , zic ca nu este rea.
O zi muninata si un !MAI, plin de voiosie si fericire!
Cu prietenie si respect
Laura S.
Trimiteți un comentariu