Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

3 mar. 2009

PIEPT DE PUI UMPLUT LA CUPTOR


M-am tot gindit ce as putea sa fac din carnea de piept de pui sa nu fie prea uscata si sa placa la tot poporul meu(hi,hi)
Asa ca m-am gindit sa fac urmatoarele:
INGREDIENTE pt. 4 pers.:
- 4 piepti de pui cu piele si fara os
- 600-800g kg cartofi
- 4 felii de sunca
- 4 felii/bucatele de cascaval
- sare+piper
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1-2 cepe
- 3-4 catei de usturoi
- 100g bacon(numai cine doreste)
- 100ml supa de casa sau din cub Maggi/Knorr
- 2ls grasime pt. prajit + 1-2ls ulei pt. cartofi
- 1lc boia de ardei dulce(acesta doar cine doreste
- 1lc zahar

MOD PREPARARE:
Cartofii se curata de coaja si se taie felii groase de ca 1/2 cm.Acestea se spala,se zvinta si se amesteca cu ceva ulei in asa fel incit uleiul sa-i cuprinda pe toate partile.
Ceapa se curata si taie marunt ,la del si usturoiul sis e pune deoparte
Pieptii de pui se spala se zvinta bine si li-se taie un buzunar pe mijloc.
In feliile de sunca se ruleaza cascavalul si se introduce in pieptul de pui, care in prealabil daca se doreste este bine
sa i-se introduca si cite o bucatica de unt frecata cu usturoi,patrunjel si sare.
Taietura se prinde in scobitori ,iar pieptii de pui se condimenteaza deasupra cu sare si piper.
Intr-un recipient rezistent la temperaturi inalte se incinge cele
2 ls de grasime si cind acesta este incinsa bine bine,se prajesc pieptii de pui pe amindoua partile,se scot si se pun deoparte.
In grasimea ramasa se prajeste ceapa pina se inmoaie si prinde ceva culoare, se adaoga lc de zahar se lasa sa se caramelizeze putin si se adaoga usturoiul, se lasa ca 1 min la prajit si in final se adaoga boia de ardei dulce, asta in cazul in care se doreste.
Totul se trage deoparte si se poate proceda in felul urmator.
  • Ori se aseaza cartofii peste capa prajita si printre ei Baconul(daca se pune)ori se amestca cartofii cu ceapa prajita.
Eu nu i-am amestecat ,desi mi-ar fii placut mai mult,deoarece picilor mei nu le place ceapa prajita.
  • Dupa ce cartofii sint in oala acestia se aseaza in asa fel incit in mijlocul lor sa se faca loc pt. a se aseza pieptii de pui prajiti.

Deasupra se toarna supa, se aseaza capacul ,sau o folie de aluminiu si se introduce totul in cuptorul preincins la 220°C,

Se lasa ca 30 min cu capac/folie, dupa care se mai lasa fara capac/folie pina ce cartofii si carnea au primit o culoare aurie si crocanta, iar supa a scazut.
  • Este bine sa se foloseasca cartofi fainosi.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Stimata Laura,

Am descoperit ca pregatesti niste retete delicioase din care voi pregati si eu. Felicitari!

Unul din multi! spunea...

Hallo Juliana si bine ai venit la mione pe Blog!
Retetele preparate de mione sint pe gustuul meu si al familiei mele.
Sper sa-ti placa si tie ceea ce noua ne place si mai ales, sper din tot sufletl ca retetele sa-ti reuseasca, delicios si sa placa la toi cei care gusta din ele.
Lucrul cel mai important in ori ce reteta, este ca, INGREDINTELE SA FIE DE CALITATE si gatitul sa nu se prestese sub stres!

O saptamina plina de succese si mai treci cind mai ai timp!
Cu prietenie
laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate