Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

16 mar. 2009

FRANZELA a la Laura S.


Am reusit sa fac o franzela exact pe gustul meu.
Asa cum o stiu eu din RO.
Cel putin asa e parerea mea.

Nu e greu deloc de facut,doar ca necesita putintel timp.

INGREDIENTE- maiaua:
- 340g faina
- 230g apa calduta
- 5g drojdie proaspata


 MOD PREPARARE: 
Din aceste ingrediente se framinta un aluat elastic, se acoprea cu o punga/folie de nailon alimentara si in prosop si se lasa peste noapte la temperatula camerei. 

INGREDIENTE-aluatul final:
- maiaua de mai sus
- 300ml apa
- 10g drojdie proaspata
- 650g faina
- 24g sare
- 2ls sanatoase cu
DROJDIA NATURALA
(facultativ)-sau 1ls apa
~~~~~~~~~~~~~~~~
- 1lc amidon alimentar 

MOD PREPARARE: 
Faina se amesteca cu sarea.
Drojdia se dizolva in apa calduta.
Majaua,drojdia naturala,daca se foloseste, apa+drojdia si faina se framinta toate impreuna bine bine.Ori manual,ori in MP ori cu alta ustensila si se lasa la dospit ca 2 ore sau in MP cu programul de aluat care si dospeste.
Dupa dospire aluatul se pune pe masa unsa usor cu ulei sau infainata si i-se da forma dorita.
Cuptorul se incinge la 250°C.
Dupa aceea se presara cu faina,se acopera cu o punga de nailon/folie alimentara si un prosop de bucatarie si se mai lasa la dospit ca 45-60 min.Depinde cit de calda este atmosfera.La mine a dospit totul in ca.30 min.
Franzela/piinea se cresteaza dupa dorinta,se unge cu apa calduta si se introduce in cuptorul preincins.Intr-o tava se pune ca 100ml apa ssi tava se introduce in partea superiara acuptorului.
Dupa ca 10 min.temperatura se reduce la 230°C si se lasa sa ca franzela/piinea sa se coaca inca ca 35.40 min.
Piinea este gata, cind ciocanim cu degetul pe partea inferioara a piini si suna a gol.
Amidonul alimentar se amesteca cu 50ml apa si se unge piinea deasupra, dupa care se mai introduce inca 5-10 min. in cuptorul care chiar daca este oprint, este inca destul de fierbinte.
Piinea se taie, doar cind s-a racit.

2 comentarii:

LauraAdamache spunea...

Draga mea arata absolut divin franzelele tale!! Exact ca la brutarie. Ce as mai papa si eu o feliuta mica. Mai e putin si ne intoercem in Italia draga mea si acolo voi avea posibilitatea sa o incerc!! Te pup Laura draga!!

Unul din multi! spunea...

Hallo Laurica!
Te rog sa ma scuzi ca nu am raspuns postului tau,dar numai acum l-am observat.
Intr-e timp esti iarsi in Italy si chiar daca nu ai probat acesta reteta, cu siguranta ai preparat altele ,minun ate asa cum le stiu eu.
Te pup dulce si spor mai departe , nu numai la bucatarie!
Cu prietenie si respect,
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate