Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

12 dec. 2008

LINIE DE TRANVAI / STRAßENBAHNER



Aceste furscuri sint minunate.
Este ceva de munca la ele,dar merita.Eu fac intotdeauna portie dubla.
INGREDIENTE-aluat:
- 300g faina
- 150g unt
- 75g zahar pudra
- 1 galbenus de ou
- 1pac. zahar vaniliat
INGREDIENTE umplutura:
- 140g martzipan
- 24g zahar pudra
- 20g unt
- 30g miere de albine
- 1-2 albus de ou(2 daca sint ouale mici)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
300-400g gem/marmelada de caise, capsuni...
MOD PREPARARE:
Untul se mixeaza cu zaharul, galbenusul, zaharul vaniliat si in final cu faina.Se framinta rapid totul si se pune la frigider pt. ca 1 ora.
Dupa aceea acest aluat se intnde f. subtire sub forma de dreptunghi intr-e doua hirtii/folii de copt sau folie de nailon alimentara.
Dupa aceea se aseaza aluatul in tava si se taie pe latime in parti egale cu latimea de ca 4 cm.
Totul se introduce in cuptorul incins la 180°C si se coace ca 10-15 min in asa fel incit aluatul sa fie inca alb.
Se scoate din cuptor si cu punga/cornetul de spritzat se spritzeaza pe jumatate din bucatile de aluat de-a lungul pe ambele laturi, dungi precum liniile/sinele de tranvai sau tren.
Compozitia/umplutura de spritzat se preparata astfel;
Martipanul se trece pe razatoare,se freaca cu zaharul ,untul, mierea de albine si albus de ou ,in asa fel incit masa sa nu fie prea moale ci numai buna de spritzat.
ATENTIE:deci din albus se pune doar treptat pina de observa ca masa e destul de moale pentru a o putea spritza.
Totul se lasa ca 1 ora sa se usuce, dupa care se introduce in cuptorul incins la 220°C, si se lasa scurt sa se coaca pina ce pe margini martzipanul prinde putina culoare.
Se scoate si se lasa deoparte.
Buicatole de aluat nespritzate se ung cu marmelada in prealabil incalzita putin,deasupra se aseaza bucatile spritzate cu martzipan iar intr-e dungile de martzipan se pune cu lingurita marmelada incalzita si se lasa totul sa se raceasca/usuce bine.
A doua zi se taie totul in bucati de ca 2-3 cm latime.
SRTAßENBAHNER
Zutaten:
- 300g Mehl
- 150g Butter
- 75g Staubzucker
- 2 Eidoter
- 1Pkg. Vanillezucker
Fülle:
- 140g Rohmarzipan
- 24g Staubzucker
- 20g Butter
- 30g Honog
- 1-2 Eiklar
~~~~~~~~~~~~~~~
300-400g Marillenmarmelade oder andere
Zubereitung:
Eine Mürbteig aus den Zutaten bereiten und zugedeckt 1 stunde im Kühlschrank rasten lasan.
Den Teig dünn ausrollen, auf ein vorbereitetes Blech legen, in Steifen schneiden und bei 180°C hell backen.
Für die Sprizmasse alle Zutaten mischen und mit so viel Eiklar wie nötig zu eine sprizfähigen Masse verrühren.Auf die Hälfte der Mürbteigstreifen an beide Seiten die Masse aufspritzen und ca 1 Stunde trocken lassen,
Bei vorgeheiztem Rohr ca 220°C , kurz überbacken, bis die Sprizmasse farbe bekommt.
Die restlichen Streifen mit passierter , erhitzer Marmelade bestreichen.Die überbackenen Streifen aufsetzen und die Zwischenräume mit Marmelade füllen.
Ausgekühl in ca 2-3cm breite Stücke schneiden.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate