Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

11 dec. 2008

BISCUITI NISIPOSI / HEIDERSAND

INGREDIENTE:
- 750g faina
- 200g zahar pudra
- 1 lamiie -coaja
- 500g unt
- 1ls cacao
- 1 ls Nutella
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- zahar tos
-1 galbenus de ou +1ls lapte
MOD PREPARARE:
Din primele 4 ingrediente se amesteca/framinta un aluat care in consistenta este precum plastelina.Acesta se injumatateste.Intr-o jumatate se amesteca/framinta cacaoa si nutella.
Cele doua parti de luat se prelucreaza si impreuneaza dupa dorinta si imaginatia fiecaruia.(vezi foto.)sau ca idee aici:http://de.wikibooks.org/wiki/Adventskalender_2007:_T%C3%BCrchen_12
Dupa ce i-se da aluaturilor forma dorita,acestea se pun la frigider pt. cel putin 1 ora.Dupa ce aluatul sa intarit , se unge cu galbenus de ou batut cu 1ls lapte si se trece prin zahar tos.Se apasa putin ca , cit mai mult zahar sa ramina lipit de aluat.Aluatul se taie in rondele cu o grosime de 0,4-0,5 cm.Se aseaza pe o tava captusita cu hirtie/folie de copt si se coc la 180°C ca.15-20 min.Cind se observa ca marginile devin maronii,se scot din cuptor imediat.



HEIDERSAND Schwarz - Weiss
- 750 g Mehl
- 200 g Puderzucker
- 1 Zitrone - nur die Schale
- 500 g Butter,
- 1 EL Kakaopulver
- 1EL Nutella
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 1 Eigelb + 1EL Milch
- Kristalzucker
~~~~~~~~~~~~~
Aus den oberen 4 Zutaten einen geschmeidigen Teig herstellen. Dann den Teig teilen in zwei Teile. Eine Teil wird mit dem 1EL Kakaopulver und 1ELNutella verknetet. Anschließend verarbeiten wie Schwarz-Weiß- Gebäck. Dann den Teig zu einer Rolle formen und in den Kühlschrank legen. Nachdem der Teig härter geworden ist, diesen mit Eigelb einstreichen und in normalem weißen Zucker rollen. Anschließend in Scheiben schneiden 0,4-0,5 cm in ca.und auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech legen. Die Plätzchen bei 180°C ca. 15-20 Min. backen. Wenn sie eine leichte Bräunung am Rand beckommen, rausnähmen.

2 comentarii:

Laura spunea...

Minunati!!! Nu am mai vazut modelul asta pana acum...
Ce rau imi pare ca nu am timp destul sa rasfoiesc fila cu fila blogul tau deosebit... :(

Felicitari Laura draga pentru tot ce faci!!!

Unul din multi! spunea...

Da,da TIMPUL ASTA,asai!!!!????
Doamne ca nu stiu de cite ori m-am asezat la PC si am zis ca intru pe la tine,pe la Isa....s.a.m.d.
Dar cum zici tu,TIMPUL.Dar pote cindva , o sa fie mai mult.Eu tot sper, mai ales am zic ca o sa-mi creasca pici mai mari si o s afie timp mai mult.Da de unde! Tot mai putin si tot mai multa munca cu ei...
"Felicitari" si tie la fel,ca si tu merit.Si inca odata "SARBATORI FERICITE tie si Familiei tale, minunate!"

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate