Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

18 nov. 2008

PRAJITURA CU MERE / Apfelkuchen




Iarai o reteta de Praji cu mere, care a dat dovada de a fii "DELICIOASA".
Reteta am gasit-o aici;
http://www.foolforfood.de/index.php/kuchen/gedeckter-apfelkuchen-ein-familienrezept

Claudia
für das wunderbare Rezept!
Eu nu am copt-o in forma rotunda,ci in tava de cuptor.
De aceea nu iese asa de inalta, ca in poza Claudiei si nici nu i-am facut glazura de zahar pudra cu scortiosora.Mi-a fost teama ca va iesi lipicioasa cumva si pici mei nu mai vor sa pape.
Deci aici si minunata reteta;
INGREDIENTE:
- 500 g faina de griu
- 250 g unt/marg.
- 250g zahar
- 1 pac. zahar vaniliat
- 1 pac. praf copt
- 1 ou + 1 galbenus
- coaja rasa de la 1 lamiie
~~~UMPLUTURA~~~
- 1 1/2 kg mere acrisore si fainoase , daca se poate
- ceva scortisoara si stafide, cui ii place
- zeama de la 1/2 lamiie
- 1-2 ls zahar
MOD PREPARARE:
Untul/marg. se freaca cu zaharul, se daoua oul si galbenusul de ou,zaharul vaniliat si coaja de lamiie rasa daca se doreste.
In final se adaoga faina amestecata cu praful de copt. Totul se framinta pina ce aluatul devine compact.
Aluatul se imparte in doua parti egale.O parte se aseaza in tava, in prealabil unsa si eventual tapetata cu pesmet.Nu este nevoie,dar mie imi place aluatul mai crocant.
Peste se pune umplutura de mere care se prepara astfel;
Merele se curata de coaja,de simburi si se taie in bucati marisoare.Se amesteca cu zeama de lamiie sis e pun pe foc sa se inmnoaie putin.Dar ATENTIE- nu trebuie sa se zdrobeasca detot si sa ramina bucatele intregi.
Eu am introdus merele cu zeama de lamiie la mocrounde pt. ca 10 min.
Am scos ,am amestecat putin si le-am pus peste blatul de praji din tava.Peste am presarat 2 ls de zahar pudra amestecat cu scortisoara si am acoperit cu a doua jumatate de aluat,in prealabil intinsa, ca si prima intr-e doua foi de hirtie de copt.
Se inteapa cu o furculita deasupra si se introduce la copt pt. ca50-60 min la 200°C.
Se scoate din cuptor, se lasa ca. 5-10 minute in tava dupa care se rastoarna pe un gratar
de bucatarie sa se racesca complet.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Claudia a impartit aluatul in doua parti, 2/3 si 1/3.
Cu partea mai mare, a captusit o forma de tort rotunda, chiar si peretii acesteia, ca. 2/3 din inaltimea formei.
A asezat deasupra merele si iar din a doua parte de aluat a facut un fel de gratar ,care la asezat deasuora merelor.Acesta se poate,
- stantza cu o forma speciala.
- se pate intinde un aluat din care se taie fisii si se aseaza deasupra sub forma de grilaj
- sau se i-au bucatele din aluat si cu miinile se fac snururi care se aseaza deasupra la fel in forma de grilaj.
Claudia, a facut un amestec viscos din zahar pudra,scortisoara si apa, cu care a uns prajitura inca fierbinte.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate