http://www.foolforfood.de/index.php/kuchen/gedeckter-apfelkuchen-ein-familienrezept
Claudia
für das wunderbare Rezept!
Eu nu am copt-o in forma rotunda,ci in tava de cuptor.
De aceea nu iese asa de inalta, ca in poza Claudiei si nici nu i-am facut glazura de zahar pudra cu scortiosora.Mi-a fost teama ca va iesi lipicioasa cumva si pici mei nu mai vor sa pape.
Deci aici si minunata reteta;
INGREDIENTE:
- 500 g faina de griu
- 250 g unt/marg.
- 250g zahar
- 1 pac. zahar vaniliat
- 1 pac. praf copt
- 1 ou + 1 galbenus
- coaja rasa de la 1 lamiie
~~~UMPLUTURA~~~
- 1 1/2 kg mere acrisore si fainoase , daca se poate
- ceva scortisoara si stafide, cui ii place
- zeama de la 1/2 lamiie
- 1-2 ls zahar
MOD PREPARARE:
Untul/marg. se freaca cu zaharul, se daoua oul si galbenusul de ou,zaharul vaniliat si coaja de lamiie rasa daca se doreste.
In final se adaoga faina amestecata cu praful de copt. Totul se framinta pina ce aluatul devine compact.
Aluatul se imparte in doua parti egale.O parte se aseaza in tava, in prealabil unsa si eventual tapetata cu pesmet.Nu este nevoie,dar mie imi place aluatul mai crocant.
Peste se pune umplutura de mere care se prepara astfel;
Merele se curata de coaja,de simburi si se taie in bucati marisoare.Se amesteca cu zeama de lamiie sis e pun pe foc sa se inmnoaie putin.Dar ATENTIE- nu trebuie sa se zdrobeasca detot si sa ramina bucatele intregi.
Eu am introdus merele cu zeama de lamiie la mocrounde pt. ca 10 min.
Am scos ,am amestecat putin si le-am pus peste blatul de praji din tava.Peste am presarat 2 ls de zahar pudra amestecat cu scortisoara si am acoperit cu a doua jumatate de aluat,in prealabil intinsa, ca si prima intr-e doua foi de hirtie de copt.
Se inteapa cu o furculita deasupra si se introduce la copt pt. ca50-60 min la 200°C.
Se scoate din cuptor, se lasa ca. 5-10 minute in tava dupa care se rastoarna pe un gratar
de bucatarie sa se racesca complet.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Claudia a impartit aluatul in doua parti, 2/3 si 1/3.
Cu partea mai mare, a captusit o forma de tort rotunda, chiar si peretii acesteia, ca. 2/3 din inaltimea formei.
A asezat deasupra merele si iar din a doua parte de aluat a facut un fel de gratar ,care la asezat deasuora merelor.Acesta se poate,
- stantza cu o forma speciala.
- se pate intinde un aluat din care se taie fisii si se aseaza deasupra sub forma de grilaj
- sau se i-au bucatele din aluat si cu miinile se fac snururi care se aseaza deasupra la fel in forma de grilaj.
Claudia, a facut un amestec viscos din zahar pudra,scortisoara si apa, cu care a uns prajitura inca fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu