Am tot zis de multe ori ca fac briose,dar de fiecare data, m-am hotarit pentru altceva.
Asa ca, vazint aici: http://ostwestwind.twoday.net/stories/1295514/
cit de frumoase sint si apetisante sint, m-am hoartit sa fac si eu.
Inca de 2 ori le-am facut.
- Prima tura am pus in mijlocul fiecarei bile mari putina Nutela.
- Iar in a doua tura brinza de vaci amestecata cu zahar si budinca de vanilie(1pac. budinca de vanilie la 500g brinza proaspata de vaci+zahar dupa dorinta)
INGREDIENTE:
~mie mi-au iesit 18 bucati.acum cred ca depinde cit de mari sint formele~
- 600 g faina alba de griu
- 40 g drojdie proaspata/2lc drojdie uscata
- 100 ml lapte caldut
- 4 oua
- 1 lc sare
- ls zahar(eu am pus 75g)
- 200 g unt/marg la temp. camerei
- 1 ou pentru uns
- grasime pentru uns formele
MOD PREPARARE:
Eu am facut aluatul in MP cu PROGRAMUL-ALUAT.Dar se poate face foarte bine dupa metoda clasica de framintare si dospire.
Dupa ce aluatul a dospit l-am pus pe masa de lucru infainata si
l-am impartint in doua,2/3 si 1/3
Din aceste bucati am format bile-bilute egale la numar si le-am pus in formele inainte unse cu ulei.
Bilele cele mari se pun primele si cu degetul cel mare se apasa in mijloc in asa fel incit sa se formeze gropite.Aceste gropite se ung cu ou batut si in ele se aseaza bilutele mici.Se lasa la dospit inca 20-30 min.Se ung cu galbenus de ou,eventual daca se dorste se presara cu seminte de mac, susan,nuca, chiar zahar tos...
Se coc la 180°C pentru 25-30 min. Depinde de gradul de coacere care se dorste.
Mi-mi plac mai bronzate,crocante...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu