Acesasta minunata reteta o am de f. mult timp printata si nu mai stiu de la cine este.
INGERDIENTE:
- 1/8l lapte/apa
- 10g drojdie uscata
- 500g faina alba de griu(eventual inca 50-100 ls mai mult,depinde de ou si de cartofi)
- 500g cartofi(fainosi) fierti in apa cu sare si bine zdrobiti
- 1 ou
- 1lc sare
- 70g ulei
MOD PREPARARE:
Se pun toate ingrediemntele in MP si se lucreaza cu PROGRAMUL~ALUAT/TEIG.
Sau metoda calsica de framintare si dospire.
Dupa ce aluatl a dospit ,se scoate pe masa de lucru i-se da forma dorita si se mai lasa inca 30-40 min.la dospit.
Se poate coace intr-o forma unsa cu grasime,ori se coace libera pe tava, sau piatra de copt.
Se coace ca. 60 min. la 180°C
2 comentarii:
Draga mea Laura, nu ai idee de cand cautam reteta asta!!!
...ma rog, de fapt de chifle cu cartofi, pe care le tot cumpar de la magazin...
Am sa o incerc negresit, prin metoda clasica :P ...ca nu am inca masina de copt paine...
Poate primesc cadou, de la Mos Craciun :))
...si in alta ordine de idei, te invit la mine pe blog, unde te asteapta o, sper, placuta surpriza: Premiul Arte, pentru cei cu suflet sensibil, de artist...asa cum esti si tu! :)
Te pup cu mare drag!!!
Draga mea Laura, ce surpriza placuta mi-ai facut cu vizita ta(pupicei,pupicei)!
Sper sa-ti plac si reuseasca reteta daca o icerci si mai ales sper sa fie asa cum iti dorstisi o cunosti tu la gust.
Noua ne-a placut si cu siguranta cind imi vor mai ramine ceva cartofi fierti,ca se mai intimpla,o voi mai reface si eu.
Iar in ceea ce privreste a doua surpriza "Premiul Arte", iti multumesc din suflet!!!
(miiii d epupicei pentru cuvintele frumoase referitor la Pers.mea!
Aceleasi complimente ti-le trimit inapoi si tuturor celor care consider ca merita!
Cu deosebita prietenie
Laura S.
Trimiteți un comentariu