Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

7 nov. 2008

GULAS DIN CARNE DE CERB / HIRSCHGULYAS




Reteta o am de aici;

INGREDIENTE:
- 1kg de carne de cerb
- 150g untura de porc
- 300g ceapa taiat foarte marunt
- 1ls boia de ardei dulce
- sare
- usturoi
- maghiran
- chimen
- 2ls pasta de tomate
- 1/8l smintina
- 30g faina
- 1l supa de casa/din cub Maggi sau apa
MOD PREPARARE:
Untua se incinge bine ,se adaoga ceapa care se prajeste pina vine sticloasa,chiar sa prinda ceva culoare.
Se adaoga boia de ardei dulce,se amesteca si imediat se adaoga jumatate din supa, care se lasa sa fiarba citeva clocote.Se adaoga carnea care in prealabil este taiata in bucati nu prea mici, urmata de pasta de tomate si de cite 1 lc din mirodeniile mai sus scrise.Se amesteca bine, se adaoga restul de supa si se lasa sa fiarba la foc domol, cu capac, amestecind din cind in cind.
Cind carnea etse fiarta se amesteca faina cu smintina eventual si cu ceva apa sis e adaoga Gulasului.Se amesteca bine,se potriveste de condmente si mirodenii si daca mai este necesar se adaoga ceva apa, pentru a primii consistenta dorita.
Dar se poate servi foarte bine cu ce dorete fiecare.


HIRSCHGULYAS
ZUTATEN:
- 1kg Schulterfleisch
- 150g Schweinefett
- 300f feingeschnitene Zwiebeln
- 1EL Paprika
- Salz
- Knoblauch
- Majoran
- Kümmel
- 2EL Paradeismark
- 1/8l sauerrahm
- 30 Mehl
- 1l Suppe oder Wasser
ZUBEREITUNG:
Feingeschnittene Zwiebeln in heißem Fett goldgelb rösten,paprizieren und sofort mit etwas Wasser oder Suppe ablöschen.Durchkochen.Das würfelig geschnittene Fleisch beigeben, dazu die Gewürzr und das Paradeismark und die restliche Suppe/Wasser.Das Fleisch unter öfterem Eingehen weich dünsten.Zum Schluß Sauerrahm und Mehl verrühren und damit binden.Mit etwas Flussigkeit zu molliger Konsistenz verkochen.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua. Am cautat ceva si am dat de blogul tau. Imi place mult, dar din pacate desi sunt o indragostita de Austria, nu stiu o boaba din limba. Voi incerca sa devin o cititoare fidela si de ce nu poate facem schimb de retete. Toate cele bune din Romania-Petrosani.

Unul din multi! spunea...

Hallo Ghiocel!
Ma bucur ca m-ai gasit si iti place la mine pe Blog.Esti invitata sa-l vizitezi cind doresti si sper sa-ti fie si de ajutor atunci cind ai nevoie.
Nu-i bai ca nu stii limba,daca ai vre-o intrebare ,nelamurire... te ajut cu placere.
Si la fel mi-ar face si mie placere sa facem schimb de retete.
O sa-ti intorc si eu vizita in zilele care urmeaza,ca, momentan sint in stres.
De fapt eu sint tot timpul in stres,dar uneori e mai mare.
Te pup dulce si pe curind!
Cu prietenie
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate