Barbatii mei pretentiosi mi-au spus ca vor sa le fac aripioare de pui.
Deci de dimnineata, desi era mai bine de cu`seara, dar seara inca nu eram hotarita ce o sa pregatesc pt.a doua zi.Deci cum am zis,de dimineata am inceput astefel;
INGREDIENTE:
- 1 jaurt(250ml)
- 3-4 ls ulei
- 10-15 buc, aripioare de pui
- sare + piper
- 1lc boia de ardei dulce
- 1ls usturoi granulat
- 1 -2 ls maghiran tocat marunt( eu din pacate am doar uscat)
- ceva coreander
- 1ls miere de albine
MOD PREPARARE:
Aripioarele se spala se zvinta si se pun in iaurtul bine amestecat cu toate ingredientele.
Se lasa la frigider citeva ore bune.
Se lasa la frigider citeva ore bune.
Cind dorim sa-le pregatim,incingem cuptorul la maxim si pe o tava cu gratar sau pe gratarul cuptorului si sub el o tava , se aseaza aripioarele de pui, care s-au marinat in iaurt cu condmente.
Dupa ce le-am asezat pe gratar, peste fiecare aripioara se toarna cite 1ls marinada si se introduce in cuptorul preincins.
Temperatura se reduce la 180°C si se lasa ca 15 min. , dupa care se intorc si se pune iarsi cite 1ls de marinada peste ele si se mai lasa ca 20 min.
Temperatura se reduce la 180°C si se lasa ca 15 min. , dupa care se intorc si se pune iarsi cite 1ls de marinada peste ele si se mai lasa ca 20 min.
Dupa a doua tura de 20 min, se intorc iarasi si cuptorul se pune pe functiunea de GRILL si se lasa pina ce desupra prinde gradul de culoare dorit.
- Aripioarele de pui sint gata, atunci cind, daca cu 2 furculite incercam sa desprindem carnea de pe ele,acesta se desprinde usor,chiar cade.
- Daca cuptorul nu are functiunea de GRILL, atunci se mareste temepratura la maxim si se lasa ca aripioarele sa devina crocante si colorate cum dorim.
- Cum gusturile sint diferite, marinada se poate condimenta si cu alte mirodenii si condimente.
- Am servit cu garnitura de orez fier si legume congelate prajite rapid, cu 1 bucatica de unt si condimentate cu sare, piper si ceva usturoi.Dar se poate sevi cu ce doreste fiecare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu