
Se vede ca s sosit timpul rece ca tragem si noi cit mai des la farfuria cu supa fierbinte.De aceea aici inca o reteta cu pemiera in repertoarul de retete preferate de familia mea si de mine ,bineinteles.
INGREDIENTE:
- 500g cartofi fainosi
- 1 ceapa/praz
- 1-2 morcovi
- 150g radacina de telina
- 2l supa (ori facuta in casa,ori din cub Maggi)
- 1ls magiran sau 1legatura mica magiran proaspat
- 1ls untura sau 2-3 ls ulei
- 1ls zeama de lamiie
- 200ml smintina
MOD PREPARARE:
Legumele se curata.Ceapa se taie marunt ,iar restul legumelor se taie in bucatele marunte.
Intr-o oala potrivita se incinge grasimea in care se prajeste ceapa pina devine aurie.Se pun legumele in afara de cartofi ,sa se inabuseasca putin,eventual se adaoga ceva supa si zeama de lamiie, si se lasa sub capac la foc domol sa devina moi.Se adaoga cartofii ,maghiranul tocat marunt si supa.Totul se amesteca ,se acopera cu capac si se lasa la fiert la foc domol pina ce legumele se zdrobesc.
Acum ori treceti supa cu legumele prinr-o sita ,ori la blender cum am facut eu.Dupa ce supa a devenit -supa crema- se amesteca cu smintina ,ceva sare si per dupa gust si se mai lasa sa dea usor un clocot.
Aceastasupa se poate servi cu;
- Croûtons de piine
Feliile de piine alba se ung cu unt sau marg. se presara cu condmentele dorite ,se taie in cuburi se se introduc la cuptor la ca 150°C pina ce se usuca si devin usor aurii.Se servesc la masa linga supa.

- Inele de ceapa prajite
Ceapa de curata se taie inele.Intr-o puna se pune 1 ls faina alba,se pune un virf d eboia de ardei dulce si un virf de zahar.Se amesteca s,se adaoga inelele care cu ajutorul pungii se amesteca in asa fel incit inelele de ceapa s afie cuprinse pe toate partile de faina.Se pun intr-o sita si restul fainii se cerne.Intr-o tigaiese incinge ceva grasie si inelele d eceapa se prajesc usor pina devin aurii.Se scot pe un servet de bucatarie si cind se sercesc la masa.
- Ceva snitling taiat marunt.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu