Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

4 oct. 2008

PIINE~PIINISOARE dupa reteta data de LEA LINSTER { Brötchen nach dem Rezept von Lea Linster

Aceasta reteta zic eu faina la gust am luat-o de aici;http://www.swr.de/kochkunst/rezepte/2004/12/08/rezept3.html?navigid=3
Nu este deloc greu de facut ,doar ca trebuie ceva timp.
Se incepe prepararea cu o zi inainte.
Dar sa nu mai tot palavragesc, deoarece timpul costa bani,aici reteta;
INGREDIENTE:
Inainte cu 8-24 de ore se pregateste maiaua din;
- 250 g faina
- 300 ml apa
- 5 g drojdie proaspata(eu am pus 3 g uscata)
Acestea se amesteca bine impreuna si se lasa acoperita cu o folie/punga de nailon, la temperatura camerei intr-e 8 si 24 de ore.
Eu am lasat de seara pina a doua zi.
Dupa acest timp de fermentare acest aluat se amesteca cu urmatoarele,
INGREDIENTE:
- 750 g faina alba de griu
- 10 g drojdie proaspata(eu am pus 5 g uscata)
- 18 g sare
- 300 ml apa
MOD PREPARSARE:
Deci maiaua si restul ingredientelor se framinta bine, ori metoda clasica cu mina, ori cu maixerul ori in MP.
Dupa o framintare sanatoasa, se unge un recipient cu putin ulei si se aseaza aluatul la dospit inca 2 ore.Daca este racoare in casa si 3 ore.
Pina ce volumul s-a dublat.
Dupa dospire se pune pe masa de lucru infainata si se formeaza piinisoare(eu am facut ceva piinisoare si o franzela) sau ceea ce se doreste, care se aseaza pe tava/-ile infainate sau captusite cu hirtie de copt.Astfel pregatit aluatul,se presara cu faina ,se acopera si se las la dospit ca. 1 ora.daca este racoare in casa ceva mai mult,pina se observa ca volumul a crescut bine,aproape dublu.
(Eu nu am mai avut rabdare,deoarece soseau pici mei de la scoala si imi trebuia piine.)
Cuptorul se incnge la 250°C si in cuptor se aseaza un recipient cu apa.
(Eu dupa ce am introdus piinea in cuptor,am aruncat jos in cuptor ca 15-20 ml apa.)
Piinicile/piinea se presara cu faina si daca se doreste se cresteaza cu un cutit bine ascutit, dungi deasupra piinicilor/piini.Se introduce la copt,pinicile pentru ca 20-25 min,piinea ceva mai mult , 35 min.Pina ce deasupra devin aurii.
Eventual daca se dorste,inainte cu 10 minute de coacere,se pot unge cu albus de pua amestecat cu apa(1 parte albus la 3 parti apa).

4 comentarii:

Anonim spunea...

Vai ce pofta mi-ai facut !!!
Precis am sa o incerc si eu !!!
Te pupa Sidy si iti doresc o duminica placuta, alaturi de familia ta !

Unul din multi! spunea...

Hallo Sidy!Sa stii ca e faina reteta1
Cel putin mie mi-a placut si mai ales aluatul este perfect,nu atrebuit sa cpmplectez de data acesta nimic.
Spar sa fii si tu la fel de incintata ca moine,de acesta reteta.
O dumineca placuta si mult elan,pentru startul in o noua saptamina!
Cu prietenie,
Laura S.

mihaela spunea...

sigur le voi incerca saptamana asta caci merg si pentru pachetul sotului.

o duminica placuta!

Unul din multi! spunea...

Mihaela,nu-mi ramine decit sa-ti spun "SPOR SI REUSITA"!
Eu astazi le fac pt. a doua oara,ca deja s-au dus.Proaspete sint foarte faine.
Eu fac si piinisoare si chifle,deoarece a doua zi ,chiflele nu mai sint crocante si nu mai plac,in schimb franzela este a doua zi mult mai indicata mai ales la pachet.
Va pup dulce si o saptamin plina de succese!
Cu prietenie
laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate