Aceasta reteta "MINUNATA", este luata de pe Blogul Maya's world!: BUDINCA DIN CONOPIDA SI PASTE CU SOS ALB
Din pacate si sper bucuria Familiei mele,a trebuit sa schimb cite ceva.
Din pacate si sper bucuria Familiei mele,a trebuit sa schimb cite ceva.
Dar ce am schimbat o sa specific in reteta.Dar ce-i mai important,a fost ca si pici mei au papat si inca cu savoare.
INGREDIENTE:
- 1 conopida
- 1 rosie
- 10 frunze de busuioc(eu am pus 1 ls patrunjel tocat marunt)
- 400 g sunca fiarta(eu am pus 250g slaninuta englezeasca,dar merge f. bine si cu Bacon sau Kaiser.)
- 4 catei usturoi
- 200 g cascaval razuit
- 200 g paste
- 1 l lapte +1 cub Maggi(optional)da un gust fain
- 1 lingura faina(ca. 60-70g)
- sare,piper
- oregano uscat(eu am pus ceva nucsoara razuita)
- ulei de masline
MOD PREPARARE;
Acesta il descriu cum l-am facut eu.
- 1 conopida
- 1 rosie
- 10 frunze de busuioc(eu am pus 1 ls patrunjel tocat marunt)
- 400 g sunca fiarta(eu am pus 250g slaninuta englezeasca,dar merge f. bine si cu Bacon sau Kaiser.)
- 4 catei usturoi
- 200 g cascaval razuit
- 200 g paste
- 1 l lapte +1 cub Maggi(optional)da un gust fain
- 1 lingura faina(ca. 60-70g)
- sare,piper
- oregano uscat(eu am pus ceva nucsoara razuita)
- ulei de masline
MOD PREPARARE;
Acesta il descriu cum l-am facut eu.
1.O forma rezistenta la temperaturi inalte si destul de incapatoare se unge cu grasime si se presara cu pesmet.
2.Cuptorul se incinge la 200°C.
3.Am pus pastele fainoase la fiert in apa clocotita cu sare.
Am lasat sa fiarba doar jumatate din timpul de fierbere care scrie pe pachet.
Dupa fiert am pus pastele in strecuratoare am turnat peste ele apa rece, dupa care le-am lasa deoparte sa se scurga bine.
4.Conopida spalata am fiert-o in apa sarata si clocotita ca. 5 min.
In apa am pus 1 cub Magii pentru ai da un gust mai bun.
Dupa ce a fiert ,se scoate conopida intr-o strecutatoare iar apa in care a fiert nu se arunca ci se pune deoparte.
5.Cascavalul se trce prin razatoare(eu l-am taiat bucatele otrivite si l-am trecut prin presa de usturoi).
6.Sunca sau slaninuta ,ce se doreste se taie cubulete marunte.
7. Se cintareste faina si se pune deoparte.
8. Laptele se masoara si se pune deoparte,sau se procedeaza cum am procedat eu.Am pus 500ml lapte si 500 ml apa in care a fiert conopida.
9. Intr-o tigaie se incinge ceva ulei de masline si se rumeneste putin sunca.Se trage deoparte se adaoga usturoiul trecut prin presa si patrunjelul tocat marunt.Totul se amesteca bine impreuna, dupa care se toarna deasupra pastele fainoase bine scurse.Totul se amesteca bine, in asa fel incit pastele sa fie bine cuprinse.
10. Intr-o oala de pune faina si se toarna cite putin din lapte/amestecul de lapte + ceva nucsoara si/sau alte condimente dupa dorinta si gust, amestecind rapid si in continu sa nu se faca cocoloase.Se toarna tot laptele treptat si se amesteca pina cind totul este in oala.Astfel se pune pe foc si se lasa sa de-a citeva clocote bune, pina se ingroasa precum budinca.Acum la acest procedeu trebuie sa se aiva grija sa nu se prinda de fund, de aceea este necesar ,precum si la budinca sa se amesece incontinu.Cind laptele s-a ingrosat precum o crema mai lichida,se trage deoparte.
11. In recipentul preparat cu pesmet,se toarna jumatate din amestecul de paste fainoase.Deasupra se pun buchetele potrivite de conopida fiarta,care se acopera cu a doua parte de paste fainoase.Deasupra se toarna crema de lapte,se presara cu cascavalul ras,se decoreaza cu felii de rosie si se introduce in cuptorul incins la
200°C pina ce deasupra a primit o crusta aure.
Cit de aurie este,depinde de gustul fiecaruia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu