Reteta o am din aceasta carte
Este un aluat foarte fain de prelucrat si mai ales dupa coacere crocant.Noua ne-a placut, cu toate ca umplutura am facut-o cu ce am avut prin casa, au iesit excelente.
INGREDIENTE ALUAT:
- 500g faina alba de griu
- 20g gris NORMAL chiar cu bobul mare,Nu fin.
- 15g drojdie proaspata(eu am pus 7 g uscata)
- 10g sare
- 50g ulei d emasline
- 300-320g apa(puneti 300 si daca mai e nevoie mai adaogati putin.
Din experiente astiu ca retetele din acesta carte,pentru faina care o folosesc eu,contin ceva mai multa apa.De aceea eu pun prima data mai putina si daca e nevoie mai adog.
MOD PREPARARE ALUAT;
Metoda clasica de framintarevcu mina sau in MP cum am acut eu.Se lasa la dospit pina ce volumul se dubleaza ,dupa care se scoate pe masa de lucru infainata(eu am uns masa cu ulei ca nu ma prea impac eu cu faina,dar la acest aluat este de recomandat sa se infaineze,deoarece aluatul este destul de moale),se intinde sub forma de dreptunghi si nu prea subtire.
In reteta scrie ca se fac 3 bucati.Dar eu prefer bucatele mai mici,de aceea am procedat precum in pozele de mai jos.
Aluatul astfel pregatit se umple cu urmatoarea umplutura,care scrie in carte;
INGREDIENTE UMPLUTURA:
- 100g rosii uscate
- 20 catei de usturoi copti
- 1 legatura de busuioc
~~~umplutura mea~~~
- 4-5 rosii carora li-se svcot semintele si se lasa sa se scurga bine
- 100g sunca presata taita bucatele.dar mai gustoasa este cu Bacon
- 100g cascaval ras
- 2ls ulei masline
- ceva usturoi granulat
- sare
- citeva bucatele de cascaval pe care le-am pus deasupra
MOD PREPARARE:
Prima umplutura s epresara deasupra aluatului.
Iar adoua umpltura,rosiile se taie marunt,la fel si sunca.
Se amesteca cu uleiul de masline,sarea,usturoiul si cascavalul ras.
Totul se presara peste aluat.Acesta se umpacheteaza pe lungime in trei(vezi foto).
Se taie bucatele cit mai late,dar tinind cont ca la fiecare bucata cu doua deschizaturi,la o deschizatura se aduna aluatul in asa fel incit sa fie ca o punga.Fiecare bucata se pune pe tava unsa cu grasime, si se deschide putin deasupra.Cind totul este pe tava,se acopera cu o folie de nailon unsa cu ulei si se lasa la dospit pina ce se observa vizibil ca volumul a crescut.Deasupra se pun bucatele d ecascaval daca se doreste si se introduce la copt pt. ca. 250°C ca 25 min.Aici depinde de fiecare de cit doreste de bronzate "tascutele".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu