~A doua runda de Gnocchi preparati!~
Aceasta reteta italiana,am probat-o pt. prima data.
Deci nu sint in forma extravaganti de frumosi.Dar f. buni in gust si ca idee de garnitura linga unele mincaruri.
Am facut doar jumatate din cantitate si acum imi pare tare rau.Data viitoare cind mai fac, fac portie dubla.Se lasa foarte bine sa se congeleze si la nevoie direct congelati se introduc la fiert.
Eu am servit dupa cum se observa in poza, cu fructe de mare.
Dupa ce au fiert,i-am perpelit si pe dinsii in ulei de masline bine incins si i-am presarat cu ceva frunze de patrunjel.
Aici si reteta dupa care i-am preparat.
Reteta am gasit-o aici;
INGREDIENTE:
- 1kg cartofi fainosi
- 200g faina alba
- 1 ou(Gr.M)
- 1/2 lc sare
- 1 priza de nucsoara
~~~~~~~~~~~~~
- sare pentru fiert
MOD PREPARARE:
Cartofii se curata de coaja,eventual se taie si se pun la fiert.
dupa aceea se scurg si asa fierbinti de trec prin presa sau se zdrobesc(eu i-am mixat) si se amesteca cu faina,sarea,nucsoara si oul batut putin.
Neaparat cartofii trebuie sa fie calzi cind se prepara.
Aluatul se framinta bine pina ce nu se mai lipeste de miini.La inceput cu o lingura de lemn sau cu mixerul cum am facut eu,deoarece cartofii sint fierbinti.
Aluatul trebuie sa fie nu prea moale dar nici prea uscat.Un aluat usor de modelat.
Dupa framintare,aluatul se pune pe masa de lucru infainata,se portioneaza.
Din portiile de aluat cu miinile infainate bine se ruzleaza snururi de aluat cu un diametru de ca. 2 - 2,5 cm.
Din aceste snururi se taie bucatele de ca 2 cm.Cu miinile infainate se formeaza bilute ovale ,care cu ajutorul unei furculite se aplatineaza pe mijloc si fiecare Gnocchi se aseaza pe un servet de bucatarie sa se usuce putin.
Dupa ce aluatul este format in Gnocchi, acestea se pot fierbe imediat in apa clocotita cu sare pina ce ies la suprafata.
ATENTIE:~in 3-4 min. sint deja fierti si trebuie neaparat scosi din apa.daca ii lasa-ti mai mult se inmoaie si se desfac.
Sint foarte universali acesti Gnocchi, cu siguranata in timp vor gasi mai des loc printre meniurile familiei mele.
2 comentarii:
Buna Laura,
Abia ti-am gasit blog-ul, si deja am scotocit prin el sa vad bunataturile pregetite de tine, dar ai ceva retete.... FELICITARI
Si mltumesc pentru reteta de gniocchi (baietelul meu de 3 ani nu maninca ,cartofi decit sub forma de gniocchi-el crede ca sunt paste:)
abia astept sa facem si noi.....
Pupici dulci
Hallo Daniele,
Scuze ca nu am raspuns pina acum, dar timpul...timpul asta dacaàr fii mai mult/lung...:-)
Ma bucur ca m-ai gasit si ai gasit si ceva pe gustul "bietelului"tau!
Da, si eu am 2 baieti si stiu cum este cu asa zisele "mofturi":-)))
Cel mare maninca cu placere pizza facuta iun casa, cel mic nu vrea decit de cumpoarat...na ce sa zic, ce sa fac.uneori comand acasa, alteori prepar in casa....
Daniele, iti multumesc pentru vizita si felicitari si iti urez tie si familiei tale, toate cele bune si in ainte de toate "SANATATE"!!!
Apropo Gnocchi,
NEAPARAT, DAR NEAPARAT sa foloseti cartofi "FANOSI" ca daca nu nu iese nimic.O spun din experienta!!!
Cu prietenie
Laura S.
Trimiteți un comentariu