Acesta ciorbita ,este tare buna si satioasa.
Doar ca,am scapat prea multe verdeturi si a primit in final o culoare mai inchisa.Dar ce a fost mai important,-"gustul" a fost foarte fain.
Na clar, ca fiecare isi lauda retetele.Dar in general eu spun cind ceva este bun,atunci cind toti -3-barbateii mei(hii,hi) papa cu placere.
Aici si reteta,care este foarte simpla.Eu am facut-o ochiometric,dar pentru incepatori sint convinsa ca,cantitatile exacte sint binevenite.Stiu din experienta, ca si eu gatea-m inainte numai retete cu cantitati exacte.
Uneori ma irita si acum cantitatile cu cana,dar cum am prins ceva experienta,nu ca inainte.
INGREDIENTE:
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 1 bucatica de radacina de telina
- 30g untura/unt/ulei...
- 50g slaninuta(Bacon.Kaiser...)
- 1 ls faina alba
- 1l de supa de de casa,sau cub Maggi, de preferinta de vacuta
- 3-4 cartofi mijlocii
- piper, chimen,maghiran,leustean
- 1/8l smintina
MOD PREPARARE:
Ceapa se taie marunt.Legumele la fel se curata si se taie in cubulete,doar cartofii se taie in cubulete ceva mai mari.Depinde fiecare cum ii place.La fel si slaninuta se taie in cuburi marunte.
Grasimea se incinge in oala in care se prepara ciorbita.Cind este bine incnsa se adaoga slaninuta ,se lasa sa se prajeasca putin ,dupa care se adaoga ceapa.Se lasa ,amestecind din cind in cind sa se caleasca bine,dupa care se adaoga legumele in afara de cartofi.
Legumele se lasa si ele sa se calesca putin ,amestecind in continuu s anu se arda.Totul se stinge cu supa,dupa care urmeaza sa se adaoge cartofii,mirodeniile si condimentele.Se lasa sa fiarba usor sub capac pina ce cartofii sint bine fierti.Eventual se mai condimenteaza ,sau se mai adoga ceva apa/supa si in final se adaoga smintina.
- Cui ii place si are ,se poate presara deasupra cu rondele de praz prajite si caramelizate putin.
- Sau felii de cirnaciori prajite
BAUERN ERDÄPFELSUPPE
Zutaten:
- 30 g Schweinefett/Butter/Öl....
- 1 Zwiebel
- 1 Karotte
- 1 kleines Stück Sellerie
- 1 Stück Peterwurzen ,
- 50 g Bauchspeck
- 1 EL Mehl,
- 1 l Gemüsefond oder Rindsuppe,
- 3-4 Kartoffeln
- Majoran, Kümmel, Liebstöckel, Pfeffer, 1/8 l Obers
Zubereitung:
Zwiebel fein schneiden. Speck, Kaortte, Peterwurzen und Sellerie in kleine Würfel schneiden. Zwiebel und Speck in Fett leicht anschwitzen, Karotte,Peterwurzen und Sellerie beigeben und nochmals kurz durchrösten. Mit Mehl stauben und mit Rindsuppe aufgießen und die würfelig geschnittenen Erdäpfel beigeben. Gewürze dazugeben und leicht köcheln lassen bis die Erdäpfel weich sind. Zuletzt mit Obers verfeinern.
2 comentarii:
Laura am facut azi pe seara ciorba si a iesit delicioasa,am mancat toti 3 cu placere.
maine daca am timp o sa scriu reteta si la mine pe blog.
multumesc de reteta,multi pupici de la noi!
Mihaela ,pai ma bucura sa aud ca va placut si voua si mai ales FLUTURASULUI!
Sa va fie de bine si spor la scris pe Blog! Stiu ca ia ceva timmp,dar uite si eu ma bucur de retetele tale si alor alte fete care se straduiesc la fel sa impartaseaca cu noi.Asa ca timpul care-l prestam aici,nu este chiar de prisos.
Mii de pupicei si Flutdurasului,la fel!!!
Cu prietenie
Laura S.
Trimiteți un comentariu