Acesta salata este foarte apreciata in zilele fierbinti de vara.Se prepara usor si chiar cu ore inainte de servire.Este una din preferatele sotului meu. Aici si reteta.Eu am facut ochiometric,la c-am cit papam noi o data.
INGREDIENTE ~ 4 PERS.
- 600 g Crenvusti (sau ceva asemenator ,ce va place..)
- 150 g Castraveciori murati(ceii mai buni sint cei mici si dulcii)
- 2 Cepe mari (de preferinta rosie)sau 1 legatura de cepa verde
- 3-4 ls Otet(eu folosesc cel clasic din vin alb)
- 5-6l s Ulei
- sare
- piper proaspat maginat
- 1-2 lc zahar
MOD PREPARARE:
Crenvusti se taie felii,ceapa la fel se curata si se taie inele,iar castravetii murati se taie in rondele.
Intr-un castron se aseaza alternativ;ceapa + castraveti,crenvusti,ceapa + castraveti,crenvusti...
Din restul ingredientelor se prepara o marinada ,dupa gustul si preferintele fiecaruia si se toarna peste slata.
Totul se amestca,in asa fel incit marinada sa cuprinda toate ingredientele si se lasa la rece pt. cel putin 2 ore.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- Se serveste cu piine alba,cit si cu piine din faina integrala.Depinde de preferintele fiecaruia.
- Se mai poate servi individual,cu ulei din simburi de bostan.este o delicatese si pe deasupra si foarte sanatos.(vezi foto)
WURSTSALAT
Zutaten für 4 Personen:
- 600 g Fleischwurst
- 150g Sauergurken
- 2 grosse rote Zwiebeln
- 3-4 EL Weinessig
- 5-6 EL Raps/Sonnenblumenöl
- Salz- 1KL Zucker
- Pfeffer aus der Mühle
Zubereitung:
Die Fleischwurst und Gewürzgurken in Scheiben und die Zwiebeln in Ringe schneiden und in eine Schüssel geben. Aus den restlichen Zutaten eine Marinade bereiten und über den Salat giessen. Das ganze gut vermischen und im Külschrank etwas durchziehen lassen.
~~~~~~~~~~~~~~~~~
- Man kann kurz vor dem Anrichten kreisförmig einen Schuss steirisches Kürbiskernöl darübergießen.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu