Ingrediente-pt. blat
- 4 oua,
- 2ls apa calda,(eu am pus rom)
- 125g zahar,
- 1pac. zahar vaniliat,
- 125 g faina,
- 20 g Kakao
Ingrediente-pt. crema;
- 400 gcapsuni,
- 400 g iaurt NE-degresat,
- 70 g zahar pudra,
- 6 foi de gelatina alba,
- 200ml smintina pt. frisca nebatuta,
- 1pac zahar vaniliat,
- 1-2 zahar ls pudra pt. ornare(eu am folosit ciocolata alba)
Mod preparare -blat:
Cuptorul se incinge la 200°C.Ouala si apa se bat spuma.
Zaharul si zaharul vaniliat se amesteca cu ouale si se bate totul mai departe pina devine o crema mai deschisa la culoare.Faina se amesteca cu cacaoa si se cerene peste compozitia de oua,se amesteca bine si se toarne in tava tapetata si se da la cuptor pt. ca. 12-15 min.Dupa ce s-a copt se scoate si se rastoarna peu n servet de bucatarie usor umezit in prealabil .Daca hirtia de copt se indeparteaza greu ,aceasta se umezeste putin si se indeparteaza.Cu ajutorul servetului blatul se ruleaza si se lasa rulat sa se raceasca.
Mod preparare-crema;
Mod preparare-crema;
Capsuni se spala,curata si se taie in cuburi dupa preferinta.Jumatate din cantitatea lor (capsuni)se paseaza si se amesteca cu iaurtul si zaharul pudra.Foile de gelatina se inmoaie in apa rece,cel putin 5 min.poate sa fie si mai mult nu se intimala nimic.Intr-un castronel se incalzaste(la microunde ca. 30 secunde) ca. 50. ml lapte,(poate fii si apa ,suc, lichior,rom...)in care amestecam f.f. repede gelatina scursa/stoarsa.Daca este nevoie se mai poate renicalzi si amesteca pina la dizolvare,intr-un vas cu apa fierbinte.Dupa aceea se torna si amesteca rapid cu masa de iaurt.Totul se pune la rece pina incepe sa se intareasca.Smintina se bate cu zaharul vaniliat pina devine frisca,se amesteca cu masa de jaurt.Blatul se intinde,peste acesta se pune masa de iaurt ,peste care se aseaza buc. de capsule ,se lasa putin sa inmoaie blatul si se ruleaza cu ajutorul servetului de bucatarie.(eu am rulat in folie de plastic si asa cu folia am pus totul la frigider,dupa care a-m indepartat-o)Totul se da la frigider pt. ca. 2 ore.Rulada se poate garnisi cu zahar pudra,ciocolata ,frisca si capsune,fiecare dupa dorinta.Cine doreste poate sa faca blatul si fara cacao.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu