Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

22 aug. 2008

RULADA CU CAPSUNI


Ingrediente-pt. blat
- 4 oua,
- 2ls apa calda,(eu am pus rom)
- 125g zahar,
- 1pac. zahar vaniliat,
- 125 g faina,
- 20 g Kakao
Ingrediente-pt. crema;
- 400 gcapsuni,
- 400 g iaurt NE-degresat,
- 70 g zahar pudra,
- 6 foi de gelatina alba,
- 200ml smintina pt. frisca nebatuta,
- 1pac zahar vaniliat,
- 1-2 zahar ls pudra pt. ornare(eu am folosit ciocolata alba)
Mod preparare -blat:
Cuptorul se incinge la 200°C.Ouala si apa se bat spuma.
Zaharul si zaharul vaniliat se amesteca cu ouale si se bate totul mai departe pina devine o crema mai deschisa la culoare.Faina se amesteca cu cacaoa si se cerene peste compozitia de oua,se amesteca bine si se toarne in tava tapetata si se da la cuptor pt. ca. 12-15 min.Dupa ce s-a copt se scoate si se rastoarna peu n servet de bucatarie usor umezit in prealabil .Daca hirtia de copt se indeparteaza greu ,aceasta se umezeste putin si se indeparteaza.Cu ajutorul servetului blatul se ruleaza si se lasa rulat sa se raceasca.
Mod preparare-crema;
Capsuni se spala,curata si se taie in cuburi dupa preferinta.Jumatate din cantitatea lor (capsuni)se paseaza si se amesteca cu iaurtul si zaharul pudra.Foile de gelatina se inmoaie in apa rece,cel putin 5 min.poate sa fie si mai mult nu se intimala nimic.Intr-un castronel se incalzaste(la microunde ca. 30 secunde) ca. 50. ml lapte,(poate fii si apa ,suc, lichior,rom...)in care amestecam f.f. repede gelatina scursa/stoarsa.Daca este nevoie se mai poate renicalzi si amesteca pina la dizolvare,intr-un vas cu apa fierbinte.Dupa aceea se torna si amesteca rapid cu masa de iaurt.Totul se pune la rece pina incepe sa se intareasca.Smintina se bate cu zaharul vaniliat pina devine frisca,se amesteca cu masa de jaurt.Blatul se intinde,peste acesta se pune masa de iaurt ,peste care se aseaza buc. de capsule ,se lasa putin sa inmoaie blatul si se ruleaza cu ajutorul servetului de bucatarie.(eu am rulat in folie de plastic si asa cu folia am pus totul la frigider,dupa care a-m indepartat-o)Totul se da la frigider pt. ca. 2 ore.Rulada se poate garnisi cu zahar pudra,ciocolata ,frisca si capsune,fiecare dupa dorinta.Cine doreste poate sa faca blatul si fara cacao.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate