Acesta prajitura nu numai ca se face rapid ,este si foarte buna si aluatul de baza se poate folosi la ori si care prajitura cu fructe sau Muffins.
Aceasta reteta ,de aluat doar, este luata din acesta carte:
Aceasta reteta ,de aluat doar, este luata din acesta carte:
Aici aceeasi carte,doar o editie mai noua cu alta coperta ,dar aceleasi retete; AMAZON
INGREDIENTE:
- ca 500g caise spalate ,zvintate ,fara simburi,
- 2 ls zahar
- 2-3 ls lichior de caise/migdale sau 2-3 stropi de esenta de migdale
- 2-3 ls fulgi de cocos
~~~~~~
- 160g unt/marg
- 200g zahar, de preferinta pudra
- 4 oua
- 1 priza sare
- coaja de la 1 lamiie
- 1 pac. praf de copt
- 2 3 stropi de esenta de migdale
- 1 pac zahar vaniliat
- 400g faina -eu am inlocuit 40g faina cu 40g praf de budinca de vanilie
MOD PREPARARE:
Caisele pregatite si cintarite se taie in sferturi sau cum doreste fiecare,se amesteca cu cele 2 ls zahar si lichiorul sau esenta de migdale.
~ Aici trebuie sa fac o precizare,ca esenta de migdale este favorita mea.Cine incearca acesta reteta,poate sa aromatizeze cu ce doreste.
Se lasa la marinat intr-o sita,pusa peste un recipient in care sa se scurga.
Sucul scurs din caise se adaoga la aluatul urmator.
Untul/marg. se mixeaza cu zaharul de preferinta pudra.se adaoga galbenusurile,coaja de lamiie ,zaharul vaniliat,esenta de migdale,sucul scurs din caise si faina amestecata cu praful de copt si eventual cu praful de budinca de vanilie.Albusurile de ou se bat spuma si se amesteca la fel in compozitie.
Consistenta aluatului trebuie sa fie ceva mai tare.Daca se ia in lingura si se toarna ,aluatul trebuie sa se rupa nu sa fie fluid.
Daca mai este necesar(la mine nu a fost) se mai poate adaoga 1-2 linguri de lapte.
Aluatul pregatit se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt sau cum am facut eu,intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet.
Caisele marinate si bine scurse se trec prin fulgii de cocos sau daca doriti prin faina si se aseza peste aluat.Asfel totul pregatit se introduce in cuptorul deja incins la 180°C. pentru ca.30-40 min.pina ce prajitura se desprinde usor de pe peretii tavi.
Dupa copt se scoate ,se lasa la racit in tava 10 min,dupa care se scoate pe gratarul de bucatarie.
Multe doamne am vazut ca nu mai scot prajitura din tava,dar lasind-o in tava umeditatea ramine in ea si prajitura ,mai ales ca este cu fructe se inmoaie prea tare.
Mie si copiilor n-e place asa mai crocanta...cu bis...,de aceea eu o scot pe gratar la racit si de aceea folosesc pesmet in loc de hirtie de copt.
Marillen/Aprikosenkuchen
Zutaten:
- 200 g Staubzucker
- 160 g Butter/Marg.
- 400 g Mehl
- 4 Eier
- Salz
- 1 Pk. Vanillin-Zucker
- 1 Zitrone-nur die Schale
- 1 Pk. Backpulver
- 2 -3 EL Marillen/Aprikosen oder Mandel-Likör +2 EL Zucker
- 500 g reife Marillen/Aprikosen gewaschen und entkernt
- 2-3 EL Kokosflocken
Zubereitung:
Marillen/Aprikosen mit 2 El Zucker und den Likör marinieren, und in einem Sieb setzen.
Den Butter/Marg. mit Zucker und Eigelb schaumig rühren.Salz und weitere Geschmackszutaten + die Saft von Marillen/Aprikosenmarinade zugeben.
Das mit Backpulver vermischte Mehl darüber sieben.
Eiweiß steif schalgen und zusammen mit Mehl zu einem nicht zu flüsige Teig rühren.Der Teig soll schwer vomLöffel fahlen.
Marinierte Marillen/Aprikosen mit Kokosflocken bestreuen.
Teig in einem gefettete und gemehlte Backblech fühlen/streichen und mit den Marillen /Aprikosen belegen und im vorgeheitzte Backrohr auf 180°C ca. 30-40Min.backen.
Un comentariu:
2 comentarii:
Nicoleta a spus...
Arata super,asa pufoasa! Imi plac mult prajiturile cu fructe in genul asta. Am retinut reteta si cat de curand o fac.
O zi buna! Ciao, Nico
27 iulie, 2008 15:30
Laura `s Leckereien a spus...
Hallo Nicoleta si multumesc pentru vizita!Da,da, prajiturica este foaret faina la gust si reuseste fara probleme.Sper sa-ti placa daca te hotarasti sa o probezi.Iti urez spor la treaba si o saptamina plina de succese!
Mii de puoicei si vizita o sa ti-o reintórc cit mai curind.
Cu prietenie
Laura S.
28 iulie, 2008 11:47
Trimiteți un comentariu