Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

22 aug. 2008

PLACINTA FRAGEDA CU MERE


INGREDIENTE-Aluat:
- 500 g faina,
- 150 g unt/marg.(eu am pus ulei- 120g)
- 100 g smintina
- 2 lamiie, coaja si zeama (coaja se pune in aluat iar zeama de la o lamiie se amesteca cu merele rase).
- 1 pac.praf de copt ,
- 1ou +1 galbenus de ou
- 200 g zahar pudra
- 1 priza sare
INGREDIENTE-Umplutura:
- 50g gris/pesmet/biscuiti sau piscoturi zdrobite(acestea sunt de presarat peste aluat)
- 1 kg mere acrisoare
- 150g zahar
- scortisoara, ceva praf cuisoare 
(eu am pus in umplututa 1 lc amestec de praf pentru turta dulce) 
- zeama de la o lamiie
- 50g gris/pesmet pentru amestecat in umplutura de mere.
- daca se doreste se poate pune in aluat si stafide,de preferinta in muiate in rom,chiar de cu o sear inainte.
MOD PREPARARE:
Din ingredientele de aluat se framminta un aluat nu prea tare dar nici prea moale(eventual se mai adaoga daca este necesar ceva faina) si se pune pentru ca 30 min. la rece.Intr.e timo se curata si trexc perele prin razatoare ,se amesteca zeama de lamiie ,zaharul,scortisoara si/cuisoarele si cu gisul sau pesmetul..
Aluatul se imparte in doua se intind doua foi cu ajutorul a doua folii de hirtie de copt sau folie de nailon alimentara.Cu ajutorul acestora se puna prima foalie in tava care in prealabil se unge si se presara cu pesmet(aici se poate lasa aluatul direct pe foaia de hirtie de copt si aseza in tava.Eu prefer mai nou sa ung tava cu grasime si sa presar pesmet.Mi-se pare mai gustoasa prajitura.)
Peste folaie se presara cele 50 g gris/pesmet7biscuiti... uraate d eumplutura d mere.Peste umplutura de mere la fel se aseaza a doua foaie cu ajutotul foliilor de copt sau nailon intr-e care sa intins aluatul.(De data acesta nu am foto de la acesta faza,dar cu siguranta la alte placinte cu mere efectuate de mine s epoate vedea invtr-o poza acesta faza.cu intinsul aluatului intr-e folii.)
Se impunge cu furculita din loc in loc si se da la copt in cuptorul deja incns la 180°C pentru ca 40-50 min.Pina ce aluatul este frumops auriu deasupra.
Se scoate din cuptor se lasa 10 minute in tava dupa care este de recomandat sa se rastoarne pe gratarul de bucatarie pentru a se raci prajiura complet
Astfel umeditatea nu se trage in foaia de prajitura inferioara si ramine aluatul crocant si fraged.
Se pudreaza cu zahar cind se serveste si atunci doar bucatile de prajitura care sint servite.
De preferinta este ca,zaharul pentru pudrat deasupra sa se amestece cu putina scortisoara.

4 comentarii:

Unul din multi! spunea...

2 comentarii:
Irina a spus...
Arata excelent !

17 iulie, 2008 20:47
Laura `s Leckereien a spus...
Da,da Irina si a fost si buna.Pacat ca nu esti pe aproape ca,cu placere iti ofeream macar d egustare ...
Dar cine stie,vreodata1
Multumesc mult si iti urez o sear placuta si un We.vesel si plin de sore linga familia ta draga!~~~
Irina as dori sa-ti intorc si eu vizita ,dar cred ca imi trebuie permisiunea ta???!
Te pup dulce si te mai astept pe la mine
Cu prietenie
Laura s.

17 iulie, 2008 21:32

Petite Foury spunea...

Laura, draga iti multumesc pentru buntate de reteta cu care imi incant familia ori de cate ori avem pofta de ceva buna. Ca sa nu mai spun ca aluatul il folosesc in nu stiu cate feluri si la alte prajituri. Excelent! Felicitari pentru mandrete de blog!

Unul din multi! spunea...

Hallo Petite Fouri si bine ai venit pe la mine.Si mai ales cu complimente...o ho ho , ma faci sa ma simt special....te pupacesc dulce!!!
Dar prajiturile mele NU sint pe departe asa de "extra" precum minunatiile tale de torturi.
Si eu pe acesta cale trebuie sa te FELICIT pentru maisetria culinara!

Ma bucur din suflet ca esti pozitiv impacata cu reteta aceasta si sper sa fii la fel si cu eventual aletele...

Vezi, eu trebuie sa trec mai des pe la tine pe blog, cu siguranta poate ma inspir si ma incurajez sa produc si eu minunatii de torturi...
Un WE.placut iti urez tie si familiei tale si mult succes pe toate ülanurile!!!
Cu deosebita prietenie
Laura S.

Petite Foury spunea...

Draga Laura, ma simt flatata si-ti multumesc atat pentru cuvintele frumoase, cat si pentru ca ai trecut pe la mine - ma simt onorata. Cat despre celelalte retete, cu siguranta voi mai incerca imediat ce depasim perioada "placinte cu mere" :-). Te imbratisez cu drag,
Tiza ta

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate