Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

20 aug. 2008

PRAJITURA CU CREMA DE IAURT STRACCIATELLA SI BANANE a la Laura S.

Ingrediente -blat:
- ¼ l ulei
- ¼ l lapte + 3pac zahar vaniliat(sau 1 baton de vanilie)+1lc faina sau praf de budinca de vanilie
- ¼ kg zahar pudra
- ¼ kg faina
- 5 oua
- 1 pac. praf copt
- 1 pac. zahar vaniliat
- unt si faina(eventual pesmet) pt uns si tapetat tava/forma
Mod preparare-blat:
Laptele se amesteca cu zahrul vaniliat(eu am folosit un baton de vanilie) si cu faina sau praful de budinca si se pune la fiert pina da in clocot.Se trage deoparte si se lasa putin la racit.Ouale se amesteca cu zaharul si se mixeaza pina acestea devin precum o crema alba.Alternativ se adaoga uleiul,amestecul de lapte si faina care in prealabil se amesteca cu praful de copt.Aceasta compozitie se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau pesmet.Totul se coace in cuptorul preincalzit la 180°C.ca. 30 min.Indicat este sa se incerce cu scobitoarea ,daca prajitura este coapta.
Ingrediente-crema:
- 1kg. Iaurt Stracciatella
- 9 foi de gelatina.
- 5-6 banane- eventual zahar.pt. cine doreste mai dulce. - ceva gem/marmelada.... pt. uns blaturile,de preferinte de caise
- ca.100-150 ml lapte ,esente,lichior ,sucuri... pt. insiropat blaturile
Mod preparare crema:
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece.Se incalzesc ca. 30 ml lapte .lichior ,suc etc...si se topeste gelatina in acest lichid,dupa care se mixeaza in iaurt.Blatul de prajitura racit se imparte in doua pe orizontal,se unge insiropesza cu putin lapte caldut sau amestec de lapte cu esenta,lichior,etc...,se unge cu gem,marmelada,dulceata,etc...de caise ,sau de care doriti si se toarna jum. din cant crema de jaurt.Deasupra se aseaza bananele curatate si taiate dupa dorinta,(eu le-am taiat in lung pe orizontala),peste care se toarna restul de crema de iaurt si se aseaza deasupra a doua jumatate de blat,la fel insiropat si uns cu gem,marmelada....Se da la frigider pt. ca 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte.Se pudreaza cu zahar,inainte de servire.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate