Aceasta reteta,este de pe Forumul Culinar.ro.
Mai exact,acesta reteta a fost postata de Ardnax si dupa cautari indelungate,am regasit-o.
Este o reteta atit de buna ,rapida si variabila! Atit ca desert ,cit si picanta.
Si pentru a afla mai multe detalii si a vedea poze pas cu pas,da-ti clik pe titlul retetei.
Aici ,reteta originala scrisa de Ardnax,careia pe acesta cale ii multumec inca o data!
INGREDIENTE;
- 500gr branza (telemea sau amestec format din branza talemea si branza dulce in proportia dorita, sau numai branza dulce si stafide!)
- 400gr smantana,
- 500gr foi de placinta,
- 4 oua,
- unt sau ulei
MOD PREPARARE;
Se amesteca branza rasa cu 200 gr. smantana. Se ung cate doua sau trei foi cu unt sau ulei dupa dorinta si se suprapun in modul stiut, apoi se ung cu o cantitate proportionala de branza (eu am numarat de la inceput cate foi sunt in pachet = 18, am socotit cate 3 foi la un sul, deci in total au iesit 6 suluri, si am impartit si cantitatea de branza tot in sase).Se ruleaza si se aseaza in tava unsa cu unt sau ulei.Se inteapa cu furculita si deasupra se toarna ouale batute cu 200gr. smantana. Poate sa stea 20-30 de minute si apoi se pune in cuptor la un foc potrivit pana se coace, aproximativ 40min.
Se poate manca si calda fiind excelenta langa un pahar cu bere neagra, sau rece, pachetel la servici.
- 500gr branza (telemea sau amestec format din branza talemea si branza dulce in proportia dorita, sau numai branza dulce si stafide!)
- 400gr smantana,
- 500gr foi de placinta,
- 4 oua,
- unt sau ulei
MOD PREPARARE;
Se amesteca branza rasa cu 200 gr. smantana. Se ung cate doua sau trei foi cu unt sau ulei dupa dorinta si se suprapun in modul stiut, apoi se ung cu o cantitate proportionala de branza (eu am numarat de la inceput cate foi sunt in pachet = 18, am socotit cate 3 foi la un sul, deci in total au iesit 6 suluri, si am impartit si cantitatea de branza tot in sase).Se ruleaza si se aseaza in tava unsa cu unt sau ulei.Se inteapa cu furculita si deasupra se toarna ouale batute cu 200gr. smantana. Poate sa stea 20-30 de minute si apoi se pune in cuptor la un foc potrivit pana se coace, aproximativ 40min.
Se poate manca si calda fiind excelenta langa un pahar cu bere neagra, sau rece, pachetel la servici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu