Da-ti clik pe Titlu pt. a intra si pe forumul Culinar unde si alte fete au probat acesta reteta.
Deci;
INGREDIENRE:
- 400g faina
- 20g drojdie
- 250ml apa amestecata cu lapte sau numai lapte
- 1lc sare
- 1lc zahar
- 4ls ulei masline
- 60g morcov ras
MOD PREPARARE:
In 100 ml de amestec apa-lapte sau lapte se dizolva drojdia si zaharul cu 2 ls. faina si se lasa sa stea 10 min. Restul de faina se amesteca cu apa,sarea,uleiul de masline,compozita de drojdie,morcovul si totul se framinta bine,dupa care se lasa la dospit intr-un loc caldut ca.30 min. Cuptorul se incinge la 200?C,aluatul de piine se mai framinta o data, se imparte in doua,se intinde,se ruleaza si cu miinile sub forma de Baguette, se aseaza pe o tava tapetata cu faina,se acopera cu un servet curat de bucatarie si se mai lasa la dospit 60 min. Dupa ce Baguettele au dospit se ung cu lapte se cresteaza cu cutitul din loc in loc pe diagonala si se pun la copt pt. 20-25 min. la 200°C.
~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~
- Se poate face foarte bine si cu amestec de faina alba+ integrala sau chiar numai integrala.
- Dar atunci trebuie sa se tina cont ,ca piinea va iesi mai densa si nu asa pufoasa.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- ls -lingura supa
- lc - lingurita cafea
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu