Dupa cum se obesrva in poza de mai jos,postata la salata de Icre de Carap,printre rosiile umplute cu acesta salata,sint si jumatati de oua ,umplute cu acest pateu de brinza de vaci-Lipto.Reteta o am de la o prietena austriaca si careia ii multumesc pe a ceatsa cale,foarte mult.Este o reteta usor de facut si foarte buna la gust.
Ingrediente
- 250g brinza proaspata de vaca 20% grasime
- 250g margarina Rama( eu pun intotdeauna unt,asa vrea consoarta)
- 1 pac. Creme Fraiche(125g)merge si alta smintina,important este sa fie omogena si nu prea fluida.
- 1 ceapa mijlocie si daca doriti si aveti snitling(ceapa ciorii) taiata foarte marunt..Sau ceap verde,este si mai buna.
- sare + pipar
Mod de preparare;
Daca brinza este cu mult zer,se pune la scurs intr-o sita.Intr-un castron se mixeaza untul cu sare ,pipr si boia,se adaoga smintina si brinza de vaci ,iar in final ceapa.La sfirsit se potriveste inca odata de sare si piper,dupa gust si gata este pateul.
TIP:
- Daca se dorreste se poate amesteca in compozitia pateului si un ardei micut ,taiat foarte foarte marint.- La fel se mai poate adaoga un castravecior murat,bine scurt si taiat foate fin.- Se mai poate adaouga ca condiment ,ceva chimen macinat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu