Ingrediente pt. ca 24 buc.:
- 350 capsuni spalati,curatati si taiati
- 2 oua
- 250g zahar
- 2 lamii coaja
- 200ml lapte
- 50ml lichior de oua
- 150g gem caise
- 150ml ulei
- 350g faina
-50g fulgi de cocos
-1pac praf copt
Mod preparare.
Ouale se freaca cu zaharul pina ce zaharul sa topit.Se adaoga coaja de lamiie uleiul treptat mixindu-se in continu.Mai departe se adaoga gemul,laptele, lichiorul ,fulgii de cocos si faina amestecata cu praful de copt.Dupa ce toate ingredientele sau amestecat bine,se pune in fiecare forma de muffins 1 ls din aceasta masa,peste care se cerne cu o sita mica putina faina.In restul aluatului se amesteca usor cu o lingura capsunii,dupa care se imparte egal in fiecare forma de muffins.Se dau la cuptor la 170!C. pt. ca 30-35 min.dupa ce sau copt se lasa la racit ca. 10 min,dupa care se scot din forma pe un gratar de bucatarie.
TIP :
- formele de muffins trebuie unse si infainate f.f. bine.
- In loc de lichior de oua se poate folosi numai lapte,sau alte lichioruri,sucuri,etc. Dupa gustul fiecaruia.
- Iar in loc de fulgi de cocos se poate folosi numai faina ,sau migdale,nuci ,fulgi de ovaz,etc...
- In loc de praf de copt se poate folosi bicarbonat sau praf de copt si 1 virf de cutit de bicarbonat.
Un comentariu:
mihaela a spus...
laura reteta asta imi face cu ochiul mai ales ca am luat capsuni la reducere si nu s-au mancat toti.maine o voi face pt cafeluta!
28 martie, 2008 15:02
Laura S. a spus...
Mihaela,reteta am postat-o cu ceva timp in urma pe Culinat si acum incet retetele probate le string aici,ca si eu uit de ele.
Ca dealtfel de asta am uitat total.
Spor la treaba si sper sa-ti reuseasca si mai ales placa!
Mii de pupici!
Laura S.
29 martie, 2008 08:54
Trimiteți un comentariu