Acesta prajitura,este la fel creata de mine
Da,cu ceva timp in urma si pt.a avrea siguranta ca am documentat bine,am mai facut inca odata probe si pare totul OK!.
Deci aici si reteta;
Ingrediente-blat:
- 1 ou
- 4 galbenusuri
- 200g zahar pudra
- 150ml ulei
- 100g lapte(se poate inlocui/amesteca cu sirop de cocos,lichior de cocos.esenta de cocos)
- 200g faina
- 50g fulgi de cocos
- 1oog crema de cocos
- 1 pac. praf de copt
Mod preparare:
Cuptorul se incinge la 180°C.
Ouale se freaca cu zaharul pina devin spuma,se adaoga treptat uleiul si laptele,cele 100g crema de cocos iar in final faina amestecata cu praful de copt.
Totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie de copt sau unsa cu grasime si infainata si se coace ca 20-25 min. pina ce blatul devine auriu si maginile se desprind usor de pe tava.
Astfel blatul copt se scoate din tava,se trage jos hirtia de copt si se presara deasupra fulgi de cocos )acesti fulgi de cocos,impiedica ca blatul sa se lipesca de tava),dupa care se lasa sa se racesca complet.Dupa racire se aseaza tava in care s-a copt peste blatul presarat cu fulgi de cocos si se intoarce ,in asa fel incit blatul sa fie inapoi in tava de copt sau pe o tava de servit,de marime corespunzatoare blatului si se acopera cu urmatoarea umplutura;
Ingrediente umplutura cocos:
- 4 albusuri
- 150g zahar tos
- 300g fulgi de cocos
- 100g crema de cocos
+
- 1 borcanel de gem/marmelada deschisa la culoare ,in prelabil incalzita.
Mod preparare-umplutura:
Albusurile se bat spuma,adaogindu-se treptat zaharul si se bat in continuare pe baie de abur pina ce masa de albus se incalzeste bine si incepe sa se usuce pe marginile oalei.(vezi foto)
Se ia jos de pe abur si se amesteca cu fulgii de cocos si crema de cocos,dupa care se intinde uniform pe blatul uns cu gem si se glazureaza cu ciocolata topita sau glazurade cacao cu lapte.
Glazura:
- 200g ciocolata cu lapte
- 2 ls ulei vegetal/gust neutral
Ciocolata se zdrobeste in bucatele cit mai marunte si se pune intr-o punga de nailon cu uleiul.
Se face pungii un nod si se pune intr-un vas cu apa calda pina la
40°C.
Asta inainte sa n-e apunam de prajitura.
Din cind in cind innoim apa care sa racit cu apa calda.
In momentul oportun,pungii i-se taie un coltisor si astfel se glazureaza prajitura.Se poate glazura cu ori e fel de ciocolata si decora la fel dupa preferinta.
Da,cu ceva timp in urma si pt.a avrea siguranta ca am documentat bine,am mai facut inca odata probe si pare totul OK!.
Deci aici si reteta;
Ingrediente-blat:
- 1 ou
- 4 galbenusuri
- 200g zahar pudra
- 150ml ulei
- 100g lapte(se poate inlocui/amesteca cu sirop de cocos,lichior de cocos.esenta de cocos)
- 200g faina
- 50g fulgi de cocos
- 1oog crema de cocos
- 1 pac. praf de copt
Mod preparare:
Cuptorul se incinge la 180°C.
Ouale se freaca cu zaharul pina devin spuma,se adaoga treptat uleiul si laptele,cele 100g crema de cocos iar in final faina amestecata cu praful de copt.
Totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie de copt sau unsa cu grasime si infainata si se coace ca 20-25 min. pina ce blatul devine auriu si maginile se desprind usor de pe tava.
Astfel blatul copt se scoate din tava,se trage jos hirtia de copt si se presara deasupra fulgi de cocos )acesti fulgi de cocos,impiedica ca blatul sa se lipesca de tava),dupa care se lasa sa se racesca complet.Dupa racire se aseaza tava in care s-a copt peste blatul presarat cu fulgi de cocos si se intoarce ,in asa fel incit blatul sa fie inapoi in tava de copt sau pe o tava de servit,de marime corespunzatoare blatului si se acopera cu urmatoarea umplutura;
Ingrediente umplutura cocos:
- 4 albusuri
- 150g zahar tos
- 300g fulgi de cocos
- 100g crema de cocos
+
- 1 borcanel de gem/marmelada deschisa la culoare ,in prelabil incalzita.
Mod preparare-umplutura:
Albusurile se bat spuma,adaogindu-se treptat zaharul si se bat in continuare pe baie de abur pina ce masa de albus se incalzeste bine si incepe sa se usuce pe marginile oalei.(vezi foto)
Se ia jos de pe abur si se amesteca cu fulgii de cocos si crema de cocos,dupa care se intinde uniform pe blatul uns cu gem si se glazureaza cu ciocolata topita sau glazurade cacao cu lapte.
Glazura:
- 200g ciocolata cu lapte
- 2 ls ulei vegetal/gust neutral
Ciocolata se zdrobeste in bucatele cit mai marunte si se pune intr-o punga de nailon cu uleiul.
Se face pungii un nod si se pune intr-un vas cu apa calda pina la
40°C.
Asta inainte sa n-e apunam de prajitura.
Din cind in cind innoim apa care sa racit cu apa calda.
In momentul oportun,pungii i-se taie un coltisor si astfel se glazureaza prajitura.Se poate glazura cu ori e fel de ciocolata si decora la fel dupa preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu