Prietena mea Cali,mi-a povestit ca Oma ei,face niste Langosi TEROARE de buni.Ei din vorba in vorba, mi-a facut asa o pofta ca am rugat-o sa-mi dea reteta.Si cum rugamintea mea nu a fost de prisos mi-a postat reteta pe Forumul Culinar. Doamne,asa de faini au fost langosi,moi siiiiii,si...ma apuca o pofta iarsi...hihi..
Cu siguranta ca in curind o sa pun reteta in practica.
Deci aici reteta,scrisa original de Cali;
"Draga mea uite aici reteta promisa.
Ingrediente:
- 1kg faina alba
- 350g cartofi fierti si dati pe razatoare
- 35g sare
- 1 cub drojdie (la mine 1 cub are 42g, dar eu am folosit doar 20g)
- 1 ls zahar
- ca. 500ml lapte( asta vezi tu la framantat in asa fel sa obtii un aluat ca de cozonac sau chiar mai moale)
- 2 oua la care albusele se bat spuma
- 50g ulei pt framantat.
Mod preparare:
Cartofii fierti si rasi( sa nu fie fiarbinti cand faci amestecul, max 40°C) se amesteca cu sarea si galbenusele, se adauga albusele spuma, drojdia dizolvata in lapte cu zahar ( cu 20 de minute macar inainte sa incepi framantatul). Aluatul incepi sa-l framanti dupa ce l-ai potrivit de lapte, adica sa fie ca aluatul de cozonac si in timp ce framanti trebuie sa-ti inmoi mainile in ulei. ( sau sa torni cate putin in cuva robotului )
"Te rog sa ma scuzi ca nu-ti pot da cantitatea de lapte exacta dar asa am primit reteta. In fine nu cred ca-ti va da batai de cap cantitatea de lapte. Daca nu intelegi ceva te rog sa ma intrebi."
Ei aici sint si pozele cu acesti MINUNATI~Langosi + Langosi Toast;
4 comentarii:
Buna Laura de mult,mult timp cautam reteta de langosi cu cartofi in sfirsit am gasit-o,imediat am executat-o si rezultatul a fost pe masura asteptarilor MOI MOI BUNI RAU.Te-as intreba daca pot adauga cartofi si la reteta de gogosi???
Buna Amiy!!!!!
Ma bucur tare mult ca ai avut rezultate bune.
Amy, cartofii au rolul de a face aluatul moale si de a-l mentimne moale.De aceea dupa experienta adunata si parerea personala, in ori si ce aluat poti adaoja 2-3 cartofi fierti.
Dar cel mai important este ca, cartofii sa fie fainosi.Daca nu sint fainosi aluatul este foarte moale si lipeste si mai ales ce este si mai rau, inghite foarte multa faina....
Sper ca info. sa iti fie de folos!
Iti urez o zi minunata si toate cele bune!
Cu drag si prietenie
Laura S.
Multumesc pentru raspuns Laura eu am pus cartofii care aici in italia se folosesc pentru "gnocchi".Din aluatul asta ies langosi adevarati,o minunatie!!!!!!!!!!!!!!Am asteptat o asa reteta de multi,multi ani,MULTUMESC,PA
Draga Any, pot doar sa-ti spun ca si eu iubesc acest aluat si mai ales rezultatul.Numai ca, sa-le ia naiba de kalorii, peste noapte ies la iveala si-mi coase pantalonii foarte strimti...si din pacate bani pentru pantaloni noi NU mai prea sint ;-( , dar asa din cind in cind merge, chiar daca razboiul cu cusutul merge mai departe ;-))))
Toate cele bune si succes in tot ceea ce probezi!!!
Cu prietenie
Laura S.
Trimiteți un comentariu