Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

25 aug. 2008

GEM DE CAISE

Aici productia de GEM DE CAISE~ 2008 ~
De citiva ani fac acest gem de caise si deja a devenit "NELIPSIT" din camara mea.Anul acstea, ca defapt si in cei ultimi 2-3 ani,acest gem il fac cu caisele descojite.Va spun o minunatie!
Mai jos este reteta de baza,preparata pe baza de pectina.Cu produs de la firma Dr. Oetker .Bineinteles ca se poate folosi si alt product.Iar sub reteta se afla TIPS-dupa caum am preparat eu acest gem.
INGREDIENTE:
- 1kg caise
- 500g zahar cu jeleu,(eu pun cel de la Dr.Oetker 3:1,in acest caz este nevoie de 1,5kg. caise)
- borcane cu capac.
MOD PREPARARE:
Caisele se spala,se taie marunt sau se dau prin masina de tocat/blenderSe amesteca cu zaharul si se pun la fiert amestecind in continuu.De cind incepe sa clocoteasca se lasa 4 min. amestecind in continuu sa nu se prinda de fund si sa nu de-a afara din oala.Se trage oala deoparte si se face proba de gelatinare.Pregatiti inainte sa va apucati de gem o farfurie intinsa in frigider.Pe aceasta farfurie turnati o ls. gem. Daca se gelatineaza atunci gemul se poate pune in borcane.

ATENTIE
-Gemul trebuie sa fiaba cele 4 min. in clocote si NU MAI MULT.Borcanele se inchid si se pun pe capac la racit ca. 5-10 min.
  • Tips:
    Pt. ca gemul sa aiba un gust mai deosbit si o culoare mai frumoasa,caisele se pot descoji.(In poza de mai jos,caisele au fost descojite.Ia un pic de timp dar merita rezultatul.)Dupa spalare se cresteaza coaja (precum la rosii)si se toarna peste ele apa fiata.Dupa ca. 5 min. se scurge apa si se descojesc caisele.Mai departe se procedeaza precum am scris mai sus.-Pt. cine doreste,poate pune citva stropi de esenta de migdale sau un paharel de "apa" de caise, lichior de migdale.....

Aici este un colaj de foto ,cum am preparat eu gemul fara coaja;

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate