Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

20 aug. 2008

FURSECURI CU NUCA SI GUST DE PORTOCALE

Aceasta reteta am gasit-o inaite de Craciun pe o pagina din WWW si din pacate ,nu am mai reusit sa o pregatesc,desi tare mi-a facut cu ochiul.
Dar in ceea ce priveste fursecurile si prajiturelele marunte,c-am toate imi fac cu ochiul si este greu sa ma hotarasc.
Dar in ultimul We. cu toate ca Sidy mi-a dat si ea o reteta faina,nu am rezistat tentatiei demult tinuta in friu....
Sidy,dar sa sti ca fursecurile dupa reteta data de tine,o sa le fac de Pasti ca la noi la sf. lui Martie sint deja Pastile.
Deci sa trec la reteta acum.
INGREDIENTE ALUAT-pt. o tava:
- 500g faina alba
- 150g zahar pudra
- 1 pac. zahar vaniliat sau citva stropi de esenta/lichior de portocale
- 225g unt/margarina
- 1 ou
- 50 g smintina/iaurt
- 50g nuci(alune de padure,fistic,migdale..)
INGREDIENTE UMPLUTURA:
- 250g nuci macinate
- 175g zahar
- 1 portocala mare sau 2 mici coaja si sucul
- 1 albus ou
- 3 ls marmelada de caise(poate fii si alta)
- optional ceva esenta sau lichior de portocale
GALAZURARE:
Aceata este optionala.
Dar daca se doreste se poate glaszura cu;
- 150g ciocolata(dupa preferinta+1lc ulei vegetal.
Ciocolata se marunteste si se topeste intr-un recipient mai mic in asa fel incit sa se poata glasa cite un fursec pe rind.Deci mai mult adinc ca larg.
Este bine ca ciocolata sa se puna la topit chiar la inceputul prepararii fursecurilor.
Pune-ti eciouentul cu ciocolata in altul putin mai mare cu apa potrivit de calda.Si din cind in cind amestecati,ebentual improspatati cu apa potrivit de calda pina ce ciocolata sa topit bine si devina f. fluida.
ATENTIE:

- daca apa este prea fierbinte,ciocolata isi pierde luciul.
Mod preparare:
Ingredientele de aluat se framinta bine pina devine un aluat numai bun de modelat.
Acesta se pune la rece ca. 2 ore sau si mai bine peste noapte
Intr-e timp se prepara umplutura:
Coaja de portocale se razuieste si portocala se stoarce.
Albusul se bate spuma impreuna cu zaharul.Se adaoga nucile coaja de portoala,marmelada inainte putin incalzita si sucul de portocala.Masa de umplutura trebuie sa aiva o consistenta care sa fie numai buna de intins peste aluat.
Eventual se mai adaoga ceva suc/lichior de portocale,sau lapte.
Aluatul se imparte in doua parti egale si se intinde de marimea tavii.
Prima foaie se inteapa din loc in loc si se da la copt ~200°C~pina ce marginile devin usor aurii.
Se scoate se lasa 5 min. sa se raceasca si deasupra se intinde umplutura.
Peste umplutura se aseaza a doua foaie se inteapa din loc in loc cu furculita sis e da la copt pina aluatul devine deasupra brun-auriu.
Dupa copt se portoneaza fursecurile inca calde ,dupa care se glaseaza cu ciocolata si decoreaza dupa dorinta.
Dar ae pot lasa ca atare,doar pudrate cu zahar.
Aici si pozele;
- aluatul l-am malaxat in MP.
- iar foile le-am intins intr-e 2 foi de hirtie de copt.

Un comentariu:

Unul din multi! spunea...

6 comentarii:
Sidy a spus...
Yami-Yami...de prajitura asta iti spuneam , Laura, ca de abia astept sa o incerc !
Sti tu ca prajiturile cu nuca sunt...moartea mea !!!

06 martie, 2008 07:38
Laura S. a spus...
Sidy,ai sa vezi ca o sa-ti placa.Tu poti sa-i dai alt gust,nu d eportocale.Rom,migdale...ce-ti place tie.Spor la treaba daca incerci!

07 martie, 2008 08:46
Sidy a spus...
Cu rom am sa incerc ! Imi place combinatia dintre nuca si rom ! Poate adaug si niste stafide !!!

07 martie, 2008 08:48
Laura S. a spus...
ASidy,ma gindesc ca,daca iti plac stafidele,este bine sa le lasi peste nopate la inmuiat in rom ,si dupa aceea sa le foloseti.Cu siguranta o sa ai rezltate mult mai bune.
Fursecurile in general sint mai bune adoua,treia ti.Gustuil si morodeniile se raspindeste in ingredientele folosite si se simte mult mai bine.

07 martie, 2008 09:27
Sidy a spus...
Fii sigura ca de Pasti am sa fac aceasta prajitura dar cu rom si stafide in loc de portocale(cu recomandarile de rigoare) si Venetiana !!!
Yammi-yammi !!!
Si tortul ??? Ala cind il fac ? De cel cu visine vorbeam ...

10 martie, 2008 14:43
Laura S. a spus...
Sidy,Venetiana mi-a ramas si mie la inimioara.Mai vreau sa fac Furseczrile cu scortisoara.Am pus reteta pe Culi,dar o voi pune si aiai,ca am prpbat-o de 4 ori pina acum.Este asa de bina...
Este si asta cu nuca multa,asa cum iti place tie.
haui ca sa vezi ca iari iti scimb parearea si tortul cu visile,il amini iarasi.
Mai vb. noi cind pun reteta cealalta...

10 martie, 2008 16:16

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate