"Surioara" mea mai mare a pregatit acesta reteta si mi-a arat poza.Cind am vazut ce fain i-a iesit am zis,sa-mi dea si mie reteta.Ei dupa cum vedeti,Sidy a foat atit de draguta si mi-a trimis reteta pe care,cu ocazia plecarii fiului meu cel mare Denis in Projektwoche, am pus-o in practica si asta inca in portie dubla.
Pe acesta cale Sidy doresc sa-ti spun,
Iar aici reteta,care din pacate nu am facut-o intocmai ci, am lasat stafidele deoparte.Desi sint convinsa ca,daca sint bine imbatate in rom sau esenta de rom,in accesti buscuiti sint nepaimomenite.Dar din pacate pici mei nu vor stafide ,de aceea trebuie sa le las deoparte.
INGREDIENTE:
INGREDIENTE:
- 250g unt sau margarina,
- 180g zahar,
- 2 oua,
- 1 plic de zahar vanilinat,
- 350g faina,
- 1/2 de pachetel praf de copt;
- 5 cescute de fulgi de porumb,(eu am pus ca 50g)
- 100g ciocolata taiata, (eu am pus 200g)
- 125g stafide (acestea le-am omis)
MOD PREPARARE.
MOD PREPARARE.
Primele sase ingrediente se pun intr-un castron mare si se mixeaza.). Apoi se adauga urmatoarele ingrediente si se amesteca cu lingura cu grija. Cuptorul se incalzeste la 180°C (foc mediu). Tava se captuseste cu hartie de copt sau unge.Cu mana se fac din aluat bile de marimea unei nuci care se pun in tava unsa la ceva dinstanta intre ele. La copt - ele se vor lasa si vor deveni plate, de aceea trebuie lasata distanta.Si se introduc la copt pt. ca.12-15 min.
Si am mai citit undeva,ca sa nu se lase prea mult in cuptor deoarece se intaresc in timp mult prea repede.
Daca cumva se intaresc totusi pra repede,am invatat de pe alte formuri ca,este bine sa pui o jumatate de mar in cutia cu biscuiti si sa-l lasi acolo.Bicuiti vor devenii mai moi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu