Iar aici reteta;
INGREDIENTE:
- 700g faina alba
- 250g zahar pudra
- 250g unt /marg.
- 3 oua
- 1 lamiie~coaja
- arome dupa preferinta(vanilie,rom,migdale...)
MOD PREPARARE;
Untul se freaca cu zaharul se adaoga ouale,coaja de lamiie,aroma si in final faina.Se malaxeaza/framinta bine totul ,dupa care se umple cu aluat presa de biscuiti si se preseaza forma dorita a fursecurilor pe o tava neteda,sau direct pe hiria de copt,dupa care se trage usor pe tava si se introduce la copt,in cuprorul deja incins la 180°C pentru ca 10-12 min.Se coc pina se observa ca marginile devin usor aurii.
Aceste fursecuri se lipsc cite doua cu marmelada/gem de care se doreste(vezi foto) sau cu ciocolata topita,sau cu marzipan...
~~~~~~~~~~~~~~
TIP PERSONAL;
- Din acest aluat se pot face bilute micute,in care cu coada lingrii de lemn,li-se fac gauri,se umplu cu marmelada si se d-au la copt.Dupa copt marmelada se usuca si in acelasi loc se poate umple iarasi cu marmelada ,care in prelabil s-a incalzit putin.
- Daca marmelada se incalzeste putin inainte de folosire,este mai usor de dozat la fiecare fursec , si astfel arata mult mai decorative .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu