Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

21 aug. 2008

FURSECRI GUSTOASE CU AROMA DE SCORTISOARA


Aceste fursecuri,sau parjitura se mai poate spune, este excelenta,mai ales cui ii place gustul de nuca si scortisoara.
Apropo scortisoara;
Eu nu am pus asa de multa cit scrie in reteta,deoarece am avut ceva retineri.Deci daca nu place asa de mult scortisoara ,poate sa se lase deoparte.Eventual se poate inlocui cu arome sau esente dupa gustul personal.
Ingrediente-aluat:
- 100g unt
- 100g zahar(eu pun zahar pudra)
- 2 galbenusuri ou
- 170g faina
- 1/2 pac. praf copt
  ❗COMPLETARE PROPRIE👇
+1 ou mare sau 2 oua mai mici
Aluatul dupa experienta facuta de mine,adaougind si aceste 2 oua se poate intinde mult mai bine in tava.
+ la dorinta se poate unge aluatul si cu gem/marmelada ,inainte de a turna a doua compozitie.(vezi foto)
Ingrediente-umplutura:
- 4 galbenusuri
- 200g zahar
- 1 pac. zahar vaniliat
- 200g nuci macinate
- 2lc scortisoara
- 6 albusuri de ou
Mod preparare:
Cuptorul se incinge la 200°C.
Faina se amesteca cu praful de copt.Untul care are temp. camerei se freaca bine cu zaharul pina ce zaharul sa topit,se adaoga mai departe galbenusurile si faina.Aluatul bine mixat se intinde uniform pe o tava captusita cu hirtie de copt.Pt. umplutura se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vaniliat pina ce zaharul sa topit(ca. 5 min.),se adaoga nucile macinate si scortisoara si se amesteca totul bine.Albusurile se bat spuma,pina ce spuma devine tare si nu mai curge.1/3 in masa de albusuri se amesteca cu masa de galbenusuri si nuci,iar restul spumei de albus se mesteca cu atentie,doar cu o lingura in aceeasi masa.Umplutura se toarna peste aluat si se intinde uniform pe suprafata lui.Totul se da la copt pt. ca25 min.Se scoate tava si se trage prajitura cu girtie de copt cu tot pe gratarul de bucatarie,Cind este doar calduta se taie in bucatele mici, de ex. de 2/6cm. si se lasa sa se raceasca complect pe gratarul de bucatarie

.

Un comentariu:

Unul din multi! spunea...

3 comentarii:
Sidy a spus...
Laura scumpa....ai avut dreptate !!!Deja e uda tastatura !!!
Super buna, trebuie sa fie si usor de facut !!!
Atita te rog sa-mi spui:tava ta , pe care faci de obicei, ce dimensiuni are ???

11 martie, 2008 08:41
Laura S. a spus...
Sidy,o s arevin mai tirziu cu dimensiunile si o sa completez si reteta cu acesta informatie.
Pup dulce
Laura S.

11 martie, 2008 10:44
Laura S. a spus...
Uite ,am revenit cu dimensiunile tavi.Tava este de 23/33cm.
Dar asta nu este tava mea pe care fac de obiceo.Dar cantitatile nu sint destul d emari pt. tava mea obisnuita,
Prima oara am facut in tava cu acete dimensiuni,dpa care am marit cabtitatile cu aproximatib inca jumatate si am facut in tava mea preferata de 40/29cm.

13 martie, 2008 05:40
Trimiteţi un comentariu

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate