Sidy,uite ca iarsi mai coplesit cu o reteta minunata!!!
Am batut-o deja in cui(hi,hi)
Copii au papat asa pe nerasuflate ,dupa ce sau racit putin,juma dintr-unul si mi-au spus ca, numai reteta asta sa o fac deacum incolo!
Deci ,in concluzie ,o reteta MINUNATA!!!!
Aici si minunata reteta;
INGREDIENTE:
- 1 kg faina de calitate foarte buna
- 125 g zahar
- 2 oua
- 50 g unt topit( margarina sau ulei)
- 750 ml lapte drojdie un cubulet
MOD PREPARARE:
Se framinta bine vreo 30-40 minute apoi se lasa la dospit 40-50 minute, acoperit. Dupa ce a dospit bine, se pune pe masa si se imparte in doua. Fiecare parte se mai imparte in 3. Se acopera si se lasa la dospit inca 15 minute.Se intind pe rind cele 3 aluaturi, se umple fiecare cu ce vrei, nuca, mac, rahat, stafide, martipan parca ai spus ( tu il faci sau il cumperi ?)Fiecare aluat, dupa ce s-a pus umplutura pe toata suprafata intinsa,se face sul, se ruleaza si apoi se impleteste in 3 ca si coditele, dupa care se pune cozonacul in forma de copt. La fel se procedeaza si cu al doilea cozonac.Amindoi cozonacii dupa ce i-ai pus in forma se lasa iar la dospit 20 minute, apoi se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incins la 180°C, pina prinde o crusta maronie deasupra,asa ca. 40-50 min.Depinde de cuptorul fiecaruia.
Dar proba cu scobitoarea este mai sigura.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Aici trebuie sa specific ca,eu am facut de data aceasta cozonac simplu cu umplutura de nuci din juma de kg de faina.
Cu martipan am dorit sa fac in combinatie cu nuca.
Dar din pacate am constatat ca duc lipsa de el si asa,am ramas la umplutura de nuca ,amestecata cu ceva cacao,lapte si esenta de rom(yumi,yumi).
Iar raspunsul la intrebarea ta Sidy este ca,eu cumpar marzipanul.
Un comentariu:
1 comentarii:
Ginette a spus...
Vai ce bina arata cozonacul tau, felicitari Laura !!!! Te pup cu mult drag !
26 martie, 2008 10:15
Trimiteți un comentariu