Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

4 mar. 2019

Galuste cu brinza de vaci a la Ute

Galuste cu brinza de vaci a la Ute




Aceste galuste sint o minunatie!!! Sint moi, pufoase si chiar si a doa zi, daca ramin, sint inca moi....Eu am primit reteta de la o D-na la care le-am servit si am fost foarte mirata de pufosenia lor, iar la rugamintea mea, mi-a trimis si reteta care nu o pun la naftalina ci o impartasesc, cu cine doreste sa o prepare....Pe acesta cale, doresc acestei D-ne minunate sa-i multumesc!


Liebe Frau Ute,
auf diesem Weg, möchte mich herzlich bei Ihnen bedanken,
für diese wunderbare Rezept!!!
INGREDIENTE:
  • 50g g unt
  • 50g zahar pudra
  • 2 oua gr. M
  • coaja de la o lamiie
  • 1 priza sare
  • 500g brinza proaspata de vaci
  • 6ls pesmet
  • 2ls gris de griu fin

--------------------------------
  • unt
  • pesmet
  • scortosoara
  • zahar tos
MOD PREPPARARE:
Untul se inmoaie putin, se mixeaza cu zaharul pudra, sarea ,coaja de lamiie si ouale puse pe rind, pina ce totul devine o masa spumoasa omogena si in continare se adaoga, brinza de vaci, eventual bine scursa si in final pesmetul si grisul.
Aceasta masa de aluat se acopera bine sa nu se usuce si se lasa cel putin 1 ora la odihnit sau si mai bine peste noapte.
Intr-e timp se prepara pesmetul prin care se trec galustele in felul urmator: Intr-o tigaie se pune la topit ca. 50g unt, se adaoga pesmetul si se amesteca mereu pina cind a pesemtul a prins gradul de culoare dorit, e trage totul deoparte, se adaoga scortisoara si 1-2 ls zahar tos.
In continuare se pune un recipient cu apa la fieert, cind fierbe se adaoga ceva sare iar din masa de aluat care a stat la odihnit, se formeaza galuste dupa marimea dorita in causul palmei cu minele usor imnuate in ulei.
Daca aluatul este prea moale pentru a forma usor galustele se mai poate adoga ceva pesmet.Din pacate nu am cintarit pesmetul si nici grisul si nu fiecare lingura de supa este la fel de mare resp. mica. De accea scriu ca, daca este necesar sa se mai adaoge putin pesmet.
Galustele formate se adaoga in oala in care apa fierbe usor, se pune capacul si se lasa la fiert ca. 15 min.Aceasta masura de timp este aproximativa, deoarece depinde de marimea galustelr.
De accea dupa ca 12 min. este bine sa se faca o incercare, in acest fel se poate constata individual timul de fierbere.
Galustele fierte se scor cu o stercuratoare si se pund direct in pesmetul prajit, se ruleaza pe toate partile si se aseaza pe un platou in prealabil pregatit, eventual tinut la cald.
Galustele astefel preparate se servesccel mai bine cu chiselita din fructe.
Eu am facut o chiselita din zmeura congelata si un borcan de compot de visine.
Reteta in postarea urmatoare.

SUPLIMENTAR:
Daca se intimpa sa ramina si pe a doua zii si se doreste sa se consume calde, recomand incalzirea pe baie de abur.
In microunde se intaresc, chair daca se acopera!


Pe aceasta cale, celor ca doresc sa incerce, doresc spor la preparat si savoare deplina!!!






Pe aceasta cale, celor ca doresc sa incerce, doresc spor la preparat si savoare deplina!!!



Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate