8 mai 2012

Szegediner Gulas

O reteta traditional ungureascaUngarn Flaggesi care si-a raspindit radacinile si in bucataria austriaca.

INGREDIENTE:
- 500g carne de pporc de pref. de la ceafa
- 750g varza acra
- 100g smintina
- 2 cepe mari 
- 2ls untura/ulei
- 1 lc zahar
- 1 ls faina
- 1 ls boia de ardei dulce
- 1 lc boia de ardei iute
- 1 ls chimen macinat 
- 1-2 catel de usturoi 
- 1 frunza de dafin 
- sare + piper 
MOD PREPARARE:
Ceapa se curata si taoe marunt.
Intr-o cratita potriuvita se incinge untura/uleiul si in ea se pune ceapa la prajit.
Cind a devenit sticloasa se adaoga zaharul si amestecind mereu se lasa sa prinda culoare.In continuare se adaoga carnea care in prealabil s-a transat in bucati de marime dorita si la fel amestecind mereu se prajeste pe toate partile.Se adaoga in continuare usturoiul trecut perin presa, ambele boia de ardei si chimenul si se amesteca, eventual se adaoga ca. 50g apa fierbite si se lasa totul sa fiarba (dunstuiasca)usor cu capacul de jumatate acoperit ca. 20 min.
Dupa cele 20 min. se adaoga varza murata si eventual putin clatita in cazul in care este prea acra, frunza de dafin dino ceva apa fierbinte.
Se lasa la fel totul sa fiarba usor cu capacul de jumatate acoperit, din cind in cind se amesteca si eventual se mai adaoga ceva apa.
Totul se lasa sa fiarba usor pina cind carnea s-a fiert ca 75min.
Cind totul este gata se degusteaza si eventual se condimenteaza cu sare + piper dupa gust.
Smintina se amesteca cu faina si se adaoga gulasului.
Totul se lasa sa se incinga bine dupa care se poate servii.
Traditional acest gulas se serveste la noi cu cartofi fierti .
Eu am avut ceva piine veche care am taiat-o in cuburi si am facut din ea,  GALUSTE DIN CUBURI DE PIINE.
Pe aceasta cale, carora doresc sa prepare aceasta reteta, doresc sa urez,
Spor la preparat si savoare deplina!
Trimiteţi un comentariu
Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu. / Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Aber kein Genuss ist vorübergehend, denn der Eindruck, den er hinterlässt, ist bleibend." (Johann Wolfgang v. Goethe)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wer glaubt etwas zu sein hat aufgehört etwas zu werden!

Persoane interesate

✿Banner Exchange✿

http://pokhas.com/
Image and video hosting by TinyPic

IasiRetete de mancaruri. Retete culinare. Retete Culinare - Suporter
Blogul lui HAPLEA