Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

29 iul. 2011

✿*´ RULOURI CU SCORTISOARA `*✿

Aceasta reteta RULOURI CU SCORTISOARA -“minunata” am gasit-o pe pagina culinara a unei bucatarese dragi
http://pokhas.com/,
careia ii multumesc pentru a nu stiu cita oara,…
Draga POCA,
 !!!
INGREDIENTE-aluat:
- 500g faina
- 1 pac. drojdie uscata (10g)
- 50g zahar
- 8g sare
- 200-250g lapte
- 1 ou
- 50g ulei
~~~~~~~umplutura~~~~~~~~
- 2 lc cu varf scortisoara
- 100g marg./unt
- 100g zahar
~~~~~~~~pt.uns~~~~~~~~~~
- 1 galbenus ou
- 2-3ls lapte caödut
MOD PREPARARE:
Intr-un castron se pune sarea, faina si drojdia ucata.
Cu telul de bucatarie se amesteca bine aceste ingrediente.
In mijlocul fainii se face un crater in care se adaoga oul, uleiul si laptele caldut in care s-a topit zaharul.
Rotul se framinta bine pina cind se obtine un aluat maleabil si care NU mai lipeste.
Aluatul se acopera, de pref. cu o punga de nailon si se lasa sa dospeaca pina cind volumul s-a dublat.
Intr-e timp cele 100 g de zahar se amesteca cu cele 2 lc scortisoara.
Aluatul se pune pe masa de lucru usor unsa cu ulei sau infainata.
Se imparte in doua parti egale si se intinde sub forma dreptunghiulara cu o gr. de 2-3 mm.
Cele doua dreptunghiuri se ung cu marg./untul moale sau eventual topit si racit.sideasupra se presara zaharul amestecat cu scortisoara.
Alutul se ruleaza si cu ajutorul unui cutit, se taie din aceste rulouri in bucati egale cu taietura tesita(vezi foto).
Bucatle se aplatineaza pe mijloc cu coada unei linguri de lemn (vezi foto.)si se aseaza pe tava de copt, captusita cu hirtie de copt….
Galbenusul de ou se amesteca cu laptele putin caldut si cu o pensula se ung rulourile, care se imai lasa la dospit ca 15min.
In cuptorul incins la 175-180°C, se introduc rulourile la copt pt. ca.20-25min.
Si eu le-am c-am bronzat, dar sincer mie imi plac asa mai bronzate. Si intr-o juma de aluat am presarat si ceva nuca macinata.
Amindoua au fost excelente!!!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate