Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

25 iun. 2011

BISCUITI CROCANTI CU MIGDALE

biscuiti crocanti
INGREDIENTE (pt.ca.50buc.):
- 225g unt/marg
- 140g zahar tos fin/pudra
- 1 galbenus de ou gr.M
- 1 fiola aroma de migdale
- 1 priza sare
- 225g faina griu
- 225g migdale taiate/zdrobite (NU-macinate)
MOD PREPARARE:
Untul/marg. se mixeaza cu zaharul, priza de sare, galbenusul de ou, esenta/aroma de migdale si cind acestea sint impreuna bine incorporate se adaoga jumatate din cant de faina.Totul se mixeaza bine si in continuare amestecind cu o lingura, se adaoga restul de faina si migdalele taiate sau zdrobite.
Aluatul obtinut sed inveleste intr-o folie/punga de nailin si se pune la frigider pt. cel putin 1 ora.
Cuptorul se incinge la 200°C.
Din aluat se formeaza ca. 50 bilute care se aseaza pe o tava captusita cu folie/hirtie de copt cu ceva distanta intr-e ele .
Bilutele se aplatineaza usor cu degetul si se introduc la copt pt. ca 15-20 min. Sint copti atunci cind se observa ca de jur imprejur biscuitii prind culoare.
Dupa coacere se lasa la racit in tava ca. 10-15 min.
Se scot si se lasa sa se racesca complet.
Este de recomandat sa se depoziteze in doza de tabla, in care se mentin crocanti si aromati.
BINE DE STIUT
AROMA /-le din biscuiti se poate imprastia doar in timp.
De aceea este bine ca, biscuitii sa se consume doar dupa cel putin 2-3 zile de la coacere.
biscuiti crocanti1

4 comentarii:

pansy spunea...

imi plac biscutiteii tai.intr-adevar o aroma care imi place si mie !ma tot gandesc la prajitura amaretto ! cu jind !

Unul din multi! spunea...

Pansy, inseamna ca avem acelea<si gusturi.Aroma de migdale imi place si mie foarte mult.
Iar praji "amarteo"-am uitat total de ea.Vezi, trebuie sa o pun cind-va dino in practica;-)))
mii de pupicei si spor la realizat ideile si poftele!!!
Laura S.

yaya6 spunea...

nu am folosit niciodata migdale ,dar cred ca am sa incerc si eu ,prea imi fac cu ochiul biscuiteii tai,o zi buna

Anonim spunea...

deliciosi serviti dimineata langa o cana cu lapte ;)

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate