Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

27 mai 2011

RAGOUT DIN CHAMPIGNONS CU SNITZEL NATUR SI OREZ

Este o reteta simpla , rapida si gustoasa!
M-am uitat sa vad cum prepara atlti bucatari, bucatari amatori...ciupercutele si m-am uitat putin peste umar aici:Jans Küchenleben
Iubesc aceste retete, deoarece se prepara repede, in cantitati care se lasa usor de portionat…..mai ales avind in vedere ca eu gatesc zilnic.Rar cind la mine se papa de 2 ori una dupa alta aceeasi mincare.
Eu am preparat reteta cu ciupercute congelate.Mai am inca 1 pungulita si gata.Nu m-a omor eu dupa cele congelate, dar daca am avut ocazia sa primesc citeva kg. a trebuit sa-le congelez .
Prima data se pune orezul la fiert.
GARNITURA OREZ
INGREDIENTE GARNITURA OREZ(pt.ca 4 pers):
- 250g orez
- 500ml apa sau supa
- 2ls ulei
- 1 ceapa micuta
- 4 cuisoare
MOD PREPARARE-OREZ:
Ceapa se curata si cuisoarele se infig in ea.
Intr-o oala potrivita ingredientelor se pune la incins uleiul si cind acesta ete incins bine, se adaoga orezul.amestecind rapid, se intoarce orezul pe toate partile sa se rumeneasca putin (2-3min.)
Totul se stinge cu apa si sare sau supa,  se amesteca bine, se adaoga ceapa impanata cu cuisoare, se acopera si se lasa sa fiarba usor, ca 20 min.
dupa ce orezul a fiet, ceapa se indeparteaza.

 SNITZEL NATUR
Nr de bucati de carne este in functie de nr. pers.
Carnea se taie in ca. 1-1,2 cm gr. si nu se bate prea tare.
Gr. sa ramina macar de 1/2 cm.Pe o parte sa sareaza si pipereaza , iar cu cealalta parte se trece prin faina alba.
Bucatile de schitzel se prajesc intr-o tigaie in care s-au pus ca. 50g grasime la incins.
Cind grasimea este incinsa bine, se pun snitzelele cu partea ingainata in grasime si se rumenesc frumos, dupa care se intorc pe partea celalta.
Cind sint frumo rumenite se scot pe o farfurie tinuta in prealabil la caldura.Se acopera pentru a ramine fierbinti si in contunare se prepara ragoul

RAGOUT DIN CHAMPIGNONS
INGREDIENTE-RAGOUT (ca. 4-6 pers):
- 50g unt/marg
- 600g Champignons sau alte ciuperci (proaspete sau congelate)
- 1 ceapa mijlocie
- 150ml vin alb demisec, sau demidulce
- 250g smintina lichida
- 1lc faina / amidon de cartofi
- sare+piper
- 1 leg patrunjel verde
MOD PREPARARE – RAGOUT :
Ciupercutele daca sint proaspete, se spala, zvinta si eventual se feliaza sau taie dupa dorinta.
Ceapa se curata si se taie marunt.
Untul/marg. se pun in tigaia care s-au prajit snitzelele la incins si cind acesta este foarte bine, bine incins se adaoga ceapa care se prajeste pina devine sticloasa, usor maronie.In continuare se adaoga ciupercutele si se amesteca bine pe toate partile si se stinge ci vinul pregatit.
Se sareaza si pipereaza, iar smintina se amesteca cu faina sau amidounl si se toarna in tigaie.Totul se amesteca usor pina cind se incinge bine si sosul primeste o consistenta cremoasa.
Se trage de pe foc tigaia si deasupra se presara cu patrunjel verde tocat marunt.
 ciuperi1

Un comentariu:

pansy spunea...

imi place simplitatea acestei retete ! o aperciez!

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate